Vuonna  1931 syntynyt  kauhavalaisnainen oli ollut aamulla noin 09.45 aikoihin kohentamassa tai sytyttämässä tulta keittiön kamiinaan Kauhavan kaupungin Mäenpäässä. Tuli oli ilmeisesti avoimena olleen kamiinan täyttöluukun kautta tarttunut kamiinan edustalla työskennelleen naisen vaatteisiin ja sytyttänyt ne palamaan.

Nainen oli pyrkinyt pääsemään ulos rakennuksesta, mutta oli tuupertunut keittiön vieressä olleen suurikokoisen tuvan lattialle pahoja palovammoja saaneena.

Menehtyneen uhrin kanssa samassa taloudessa asunut vuonna 1928 syntynyt vanhempi sisar oli parhaan kykynsä mukaan yrittänyt sammuttaa palavaa sisartaan ja saanut siinä yhteydessä myös itse palovammoja käsiinsä.  Hänet on sekä vammojensa, että kokemansa järkytyksen takia kuljetettu sairaalahoitoon.

Rutiinikäynnille vanhusten luo saapunut kodinhoitaja oli hälyttänyt klo 09.54 aikaan palokunnan ja ambulanssin todettuaan tilanteen vakavuuden ja havaittuaan että hirsirakenteisen 1900-luvun alkupuolella rakennetun talon sisätiloissa oli runsaasti savua.  Kodinhoitajan paikalle tullessa menehtyneen vanhuksen hyväksi ei ollut enää tehtävissä mitään.

Vanhan hirsitalon rakenteet eivät ehtineet syttyä missään vaiheessa, mutta muodostuneesta savusta ja noesta on aiheutunut sisätiloihin vähäisiä pintavaurioita.

Alustavien tutkintahavaintojen perusteella tapahtuma vaikuttaa onnettomuudelta, mutta sen tukintaa jatketaan palon- ja kuolemansyyn selvittämisen osalta Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen toimesta, koska palon seurauksena on ollut henkilön kuolema.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi