Kaakkois-Suomen rajavartioston rajatarkastajat havaitsivat ukrainalaisen miehen passissa väärennetyksi epäiltyjä Schengen-alueen rajanylitysleimoja.

Mies oli poistumassa maasta Vainikkalan kautta Venäjälle Tolstoi-junalla maanantai-iltana 10.12.2012. Maastalähtötarkastuksessa rajatarkastajat havaitsivat hänen esittämässään passissa epäilyttäviä rajanylitysleimoja, jonka johdosta mies otettiin kiinni väärennysrikoksesta epäiltynä.

Kaakkois-Suomen rajavartioston suorittamassa esitutkinnassa kävi ilmi, että mies oli hankkinut asiakirjaansa väärennetyiksi epäiltyjä Italian rajanylitysleimoja. Miehen epäillään yrittäneen hämätä viranomaisia leimoillaan siten, että hänen luultaisiin poistuneen kesällä Italian kautta kotimaahansa ja palanneen myöhemmin syksyllä takaisin. Viranomaiset kuitenkin epäilevät, että mies ei ole todellisuudessa poistunut Italiasta ollenkaan, vaan on ollut tekemässä laittomasti töitä aurinkorannoilla. Hänen passissaan ei ollut työntekoon vaadittavaa oleskelulupaa. Italian viranomaiset vahvistivat leimat väärennetyiksi. Henkilö on haastettu vastaamaan rikoksestaan Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen ja hänet on käännytetty Venäjälle.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.