Liikennevirasto ja HP korjaavat säästöt ja muut hyödyt talteen viemällä käytäntöön viisaan työmatkaliikkumisen ajattelua. Työnantajien kannattaa kannustaa työntekijöitä järkeviin liikkumisvalintoihin, sillä viisas työmatkaliikenne tuo kustannussäästöjä, lisää hyvinvointia ja vähentää päästöjä – samanaikaisesti.

”Uuden pysäköintipolitiikan ansiosta Liikennevirasto säästää 66 000 euroa vuodessa”, laskee Jyri Mustonen, Liikenneviraston hallintopalveluiden osastonjohtaja.

Ennen Liikennevirasto maksoi 65 pysäköintipaikasta, nyt 18 paikasta. Kun Liikennevirasto perustettiin, ylin johto päätti, että sen pitää toimia kansallisten liikenteelle asetettujen visioiden mukaisesti. Siksi Liikennevirasto ei enää tue työntekijöiden pysäköintiä.

Toukokuusta 2012 lähtien Liikenneviraston Pasilan toimipisteessä, jossa työskentelee noin 500 työntekijää, on tarjolla yhdeksän paikkaa satunnaiseen tarpeeseen ja kymmenen paikkaa vuorotyötä tekeville liikennekeskuspäivystäjille. Jos työntekijä haluaa vakituisen pysäköintipaikan, hän vuokraa sen itse pysäköintilaitokselta markkinahintaan. Sen sijaan Liikennevirasto tarjoaa kaikille halukkaille työntekijöille työsuhdematkalippuedun, 300 euroa vuodessa.

HP lisäpisteillä kiinni Leed Gold -tason sertifiointiin

”Työmatkaliikenteen päästöjen vähentämisestä tulleet kuusi pistettä olivat merkittävä lisä, joita ilman HP:n Espoon toimitalo ei olisi saavuttanut ympäristöluokitusjärjestelmä Leed Gold -tason vaatimaa 60 pistettä”, kertoo HP:n Suomen ja Baltian kiinteistöistä vastaava päällikkö Jani Winter.

Winterin mukaan HP halusi näyttää Leed-sertifioinnin avulla yhteiskuntavastuullisen toimintatapansa käytännössä. HP Oy:ssä on noin 700 työntekijää, joista suurin osa työskentelee Espoon Piispankalliontiellä. Etätyöllä on HP:llä suuri merkitys työmatkaliikenteen päästöjen vähentämisessä. Leed-sertfioinnin yhteydessä tehdyn työmatkakyselyn ja -suunnitelman perusteella työmatkoista 11 prosenttia jätetään tekemättä etätyön ansiosta, kilometreistä puolestaan 20 prosenttia.

”Henkilökunta pitää etätyötä ja joustavia työaikoja merkittävinä etuina, joiden vuoksi työpaikkaa ei mielellään vaihdeta”, kertoo henkilöstöjohtaja Marjut Lauronen. Pääaulaan on myös otettu käyttöön HSL:n eli Helsingin seudun liikenteen aikataulunäyttö, joka näyttää toimitalon lähellä olevien pysäkkien seuraavat lähdöt.

Kaikki hyötyvät

Työmatkaliikenteen suunnittelulla ja sopivilla kannusteilla on saavutettu maailmalla merkittäviä tuloksia. Henkilöauton käyttö on vähentynyt jopa 10–30 prosenttia – ja sen myötä päästöt ja pysäköintipaikkojen kustannukset. Säästöjä on saatu aikaiseksi myös taloudellisella ajotavalla, vähäpäästöisillä autoilla sekä etäneuvotteluilla.

Työmatkaliikenteen suunnittelu tukee yrityksen ympäristö-, energiatehokkuus- ja työhyvinvointitavoitteiden saavuttamista. Se voi olla niin henkilöstöhallinnon, yhteiskuntavastuun kuin toimitilojen kehittämisenkin asia. Samalla yritys osallistuu ilmastonmuutoksen hillintään ja kantaa vastuuta lähiympäristön viihtyisyydestä. Tätä arvostetaan sekä asiakkaiden, sidosryhmien että työntekijöiden keskuudessa.

Työmatkaliikenteen suunnittelu tuo lisäarvoa ja mitattavia vaikutuksia ympäristöjohtamiseen ja energiatehokkuusohjelmiin. Myös rakennusten ympäristösertifioinnissa, esimerkiksi Leed-, Bream- ja PromisE-ohjelmissa saa työmatkaliikenteen kestävyydestä ja hyvästä suunnittelusta lisäpisteitä.

Lisää esimerkkejä edelläkävijäyritysten saamista eduista on Motivan julkaisemassa Kulje viisaasti – työpaikalle, kotiin, työssä -esitteessä, joka on yksittäiskappaleina maksutta tilattavissa verkko-osoitteesta www.motiva.fi/julkaisut. Esite on julkaistu myös sähköisenä digipaper-versiona: http://www.digipaper.fi/Motiva/102430/

www.viisastyomatka.fi
www.motiva.fi

Viisaan liikkumisen työtä tehdään jo aktiivisesti monilla työpaikoilla. Tarjolla on myös asiantuntija-apua ja työkaluja liikkumisen järkeistämiseksi. Motivan koordinoima Työpaikat kestävän liikkumisen edistäjinä -hanke (TYKELI) käynnistyi vuonna 2010 ja kestää vuoden 2012 loppuun. Hankkeessa on luotu toimintamalleja kestävän liikkumisen edistämiseksi työpaikoilla ja aktivoitu työnantajia. Hankkeen pilottikohteita ovat olleet Tuko Logistics Osk ja Itella Logistics Oy Keravalla, valtionhallinto (valtionvarainministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Liikennevirasto, Ilmatieteen laitos ja Uudenmaan ELY-keskus) sekä Aviapoliksen alue ja NCC Plaza Business Park Vantaalla.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.