Kuopiossa Jynkän asuma-alueella syttyi keskiviikkona 12.12.-12 noin kello 15.50 aikaan tulipalo kaksikerroksisessa rivitalohuoneistossa. Tulipalo sai alkunsa asunnon yläkerrasta. Asunnossa oli tapahtuma-aikaan kolme alaikäistä lasta, joista yksi oli vauvaikäinen, sekä heidän kanssaan asunnossa oli yksi aikuinen mies. Mies oli ollut asunnon alakerrassa vauvan kanssa, kun hän oli havahtunut yläkerrasta kuuluneisiin, vuosina -08 ja -09, syntyneiden lasten ääniin. Mies kiipesi yläkertaan ja löysi lapset lastenhuoneesta, jossa kerrosvuoteen patja oli tulessa. Mies otti lapset turvaan ja yritti suorittaa alkusammutusta, mutta totesi tilanteen toivottomaksi. Mies sulki huoneen oven ja evakoi lapset asunnosta.

Paikalle tulleet Pohjois-Savon pelastuslaitoksen yksiköt sammuttivat palon ja tuulettivat asuntoa. Asunnossa olleet lapset ja mies eivät loukkaantuneet. Huoneiston yläkerta kärsi huomattavia savuvahinkoja ja lastenhuone tuhoutui. Vaikuttaa ilmeiseltä, että asunnossa ollut mies pelasti ripeällä toiminnallaan lasten hengen ja esti paloa leviämästä, kunnes pelastuslaitos ennätti paikalle. Oven sulkeminen hidasti paloa hapenpuutteen vuoksi merkittävällä tavalla, aineksia olisi muutoin ollut huomattavasti merkittävimpiin seurauksiin. Rivitalon muut asunnot eivät kärsineet vahinkoja tapahtuneesta.

Alustavissa tutkimuksissa vaikuttaa siltä, että tulipalo on saanut alkunsa lasten käsittelemästä tulesta. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.