Helsingin kaupungin järjestämässä perinteisessä Senaatintorin uudenvuodenjuhlassa otetaan uusi vuosi vastaan sirkustunnelmassa. Koko muu Suomi kutsutaan mukaan juhlaan television ja internetin välityksellä maanantaina 31.12.2012.

Uudenvuodenpuheen pitää kaupunginjohtaja Jussi Pajunen. Puheenvuoron pitää myös piispa Eero Huovinen. Juhlassa on luvassa tulinumeroita ja akrobatiaa. Musiikista vastaa Sami Pitkämönorkesteri solisteinaan Johanna FörstiOsmo Ikonen ja Michael Monroe. Menneet vuosikymmenet kuuluvat musiikkivalinnoissa. Juhlan juontavat näyttelijä-juontaja Sanna Stellan ja stand up -koomikko Sami Hedberg.

Uudenvuodenjuhlaan päättyy Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuosi. Helsinkiläiset ovat vastaanottaneet uuden vuoden Senaatintorilla 1930-luvulta lähtien.

Uudenvuodenjuhla torilla alkaa kello 22.15 ja televisiolähetys Yle TV1:ssä kello 22.50. Lähetystä voi seurata paitsi televisiosta myös internetistä Yle Areenassa osoitteessa yle.fi/areena. Internetlähetys on katsottavissa myös ulkomailla. Osa juhlasta on kuultavissa suorana lähetyksenä myös Yle Radio Suomessa. Ennen televisiolähetyksen alkamista torilla on tarjolla Bollywood-tanssiesitys, ja juontajat lämmittelevät yleisöä tanssittamalla ja laulattamalla. Helsingin Työttömät ry myy torilla kuumia juomia.

Turvallisuussyistä ei omia ilotulitteita keskustaan

Perinteen mukaisesti vuoden vaihtuessa nähdään ja koetaan ilotulitus. Ilotulitus näkyy Senaatintorille, ja se on tänä vuonna erityisen näyttävä. Ilotulituksesta vastaa SM-voittaja Tulitemestarit. Turvallisuuden vuoksi omien ilotulitteiden käyttäminen ja ampuminen Senaatintorilla ja keskustan alueella on ehdottomasti kielletty.

Uudenvuodenaaton julkinen liikenne

Aattona lisätään yöbussiliikennettä ja metro kulkee kaksi tuntia normaalia pidempään. Omalla autolla ei keskustaan kannata tulla.

Liikenne Senaatintorin ympärillä katkeaa noin kello 18 alkaen. Käynti Senaatintorille sujuu parhaiten Aleksanterinkadun ja Unioninkadun kulmasta sekä Aleksanterinkadun ja Snellmaninkadun kulmasta.

HSL tiedottaa uudenvuodenaaton lisäliikenteestä osoitteessa www.hsl.fi.

Poikkeusliikennejärjestelyistä tietoa osoitteessa www.hel.fi/hkr.

Lapsiperheiden uusivuosi alkaa Valotulituksesta Meilahdessa

Osana uudenvuoden juhlintaa järjestetään maksuttomat Uudenvuoden valotulitus lapsiperheille -tapahtumat Meilahdessa Helsingin taidemuseon entisissä tiloissa (Tamminiementie 6) klo 13, 15 ja 17. Maksuttomia pääsylippuja tapahtumaan voi noutaa 17.–30.12.2012 Helsingin kaupungintalon Virka-galleriasta (Pohjoisesplanadi 11–13) sekä Helsingin taidemuseon kassalta (Tennispalatsin 2. krs, Salomonkatu 15).

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.