HelsinkiMission aineettomat Aikalahjat tuovat tänä jouluna suomalaisille mahdollisuuden ehkäistä vanhusten ja nuorten syrjätymisen lisäksi myös lapsiperheiden hätää. Lahjoitusvarat ohjataan HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnan organisoimiseen.

Aikalahjana voi ostaa esimerkiksi Kahvihetken yksinäisen kuulemiseen 10 eur, Lapsuuspakkauksen perheen varhaiseen tukemiseen 20 eur tai vaikkapa Pelastusrenkaan nuorelle 15 eur.

HelsinkiMission vapaaehtoistoiminta taistelee yksinäisyyttä vastaan satojen vapaaehtoisten voimin. Nämä antavat aikaansa ja apuaan yksinäisille vanhuksille ja tukea tarvitseville nuorille. Uusimpana toimintamuotona ovatPelastakaa sukupolvi –hankkeen lapsiperheille varhaista ja maksutonta tukea tarjoavat äiti- ja isämentorit. HelsinkiMissio tekee hankkeessa yhteistyötä myös mieskavereiden, tukiperheiden ja kerhovapaaehtoisten tarjoamiseksi.

Aikalahjoilla taistellaan vanhushuollon, nuorison ja perheiden haasteita vastaan

Joka toinen päivä yksinäinen vanhus tekee Suomessa itsemurhan. Joka päivä neljä alle 30-vuotiasta jää sairaseläkkeelle mielenterveydellisistä syistä. Kodin ulkopuolelle sijoitettuina elää yli 17 000 lasta.*

– Aikalahjalla voi antaa vuoden tärkeimmän lahjan – toisen ihmisen, kertoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen.  – Niin vanhukselle, nuorelle kuin lapsiperheelle. Varat kohdistetaan vapaaehtoisten rekrytoimiseen, kouluttamiseen ja työnohjaukseen sekä auttajien ja avuntarvitsijoiden yhteen saattamiseen.

Omasta syrjäytymisenvastaisesta joululahjastaan voi kertoa ystävälleen Aikakaupan kortilla.

Innovaatiot yksinäisyyttä vastaan laajenevat Suomessa

Vuonna 2012 HelsinkiMission vapaaehtoiset toivat läsnäoloa senioreille yli 10.000 kohtaamisessa. Nuorten Kriisipiste vastasi vuonna 2011 yli 1200 apua tarvitsevan nuoren päivystysyhteydenottoon. Syksyn Pelastakaa sukupolvi –hanke houkutti kuukaudessa yli 100 lapsiperheiden tukemisesta kiinnostunutta vapaaehtoista katkaisemaan tulevia syrjäytymispolkuja. Näistä ensimmäiset kymmenet vapaaehtoiset pääsevät koulutettuina perheitä tukemaan jo tammikuussa. He löytävät tiensä perheisiin uudenlaisella yhteistoimintamallilla – muun muassa Helsingin kaupungin leikkipuistojen ja päiväkotien kautta.

Ammattiohjaajan keskusteluapua tarjoavat Senioripysäkki-ryhmät toimivat lähes 30 paikkakunnalla maassamme. HelsinkiMission Senioritoiminnan innovatiivista keikka-auttamismallia koulutetaan parhaillaan viidelle uudelle suomalaiselle paikkakunnalle.

Aikakauppa osoitteessa www.aikakauppa.com,

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestön missiona on haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 90 työntekijän ja noin 500 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä RAY.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.