Pohjois-Karjalan poliisi on saanut valmiiksi 7.10.2012 Joensuussa tapahtuneen VR:n makasiinirakennuksen tulipalon aiheuttaneen tuhotyön esitutkinnan. Joensuun rautatieaseman vieressä sijainnut VR:n makasiinirakennus tuhoutui tulipalossa lähes täysin. Tapaus siirtyy syyteharkintaan. Tekoon syylliseksiepäiltynä on tällä hetkellä vangittuna 23-vuotias joensuulainen nainen.

Esitutkinnassa on ilmennyt, että tulipalo aiheutti mittavat vahingot. Vahinkojen suuruudeksi on arvioitu 2,15 – 2,75 miljoonaa euroa. Makasiinirakennuksessa oli VR:n varastotiloja sekä kahden muun yrityksen toimitiloja. Rakennuksen lisäksi tulipalo tuhosi makasiinin pihassa parkkeerattuna olleet 14 autoa. Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja

Tekoon syylliseksi epäiltynä vangittu nainen on esitutkinnassa ollut yhteystyöhaluinen. Teon motiiviin on esitutkinnassa saatu selvitystä, Tekijän tarkoituksena on ollut tuottaa aineellista vahinkoa.

Saman henkilön epäillään sytyttäneen myös kaksi muuta tulipaloa Joensuun keskustassa makasiinipaloa seuranneena maanantaina.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.