Rikosseuraamuslaitoksen ( Rise ) keskushallintoyksikkö muuttaa vuoden vaihteessa Helsingin keskustasta Albertinkadulta Sörnäisiin Lintulahdenkujalle.

– Pääkonttorimme muutto on osa vuotuisia noin viiden miljoonan euromääräisiä menotasomme sopeuttamistoimia vuosille 2013 –2016, sanoo Risen pääjohtaja Esa Vesterbacka.

Keskushallintonsa muutolla keskustan ”ministeriövyöhykkeeltä” Rise säästää  toimitilavuokrassa runsaat 200 000 euroa vuodessa.

– Säästöjen lisäksi tavoitteenamme on Lintulahdessa luoda myös uusi toimintakulttuuri, joka parantaa tiedonkulkua ja lisää yhdessä tekemistä.

Albertikatu 25:ssä riseläiset olivat neljässä eri kerroksessa. Lintulahdenkuja 4:ssä kaikki ovat jatkossa samassa kahdeksannen kerroksen monitoimitilassa.

”Risekampus”

Pääkonttorin siirto on myös pääkaupunkiseudun versio rikosseuraamusalan uudesta kampusajattelusta, jossa kuten Kuopiossa ja Oulussa vankila, yhdyskuntaseuraamustoimisto ja arviointikeskus ovat lähellä toisiaan.

Pääkonttorin muuton jälkeen Helsingin vankila ja Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen aluekeskus Ristikkokatu 8:ssa ja 6:ssa, yhdyskuntaseuraamustoimisto Hakaniemessä Siltasaarenkatu 12 D:ssä sekä keskushallintoyksikkö ovat vain parin ratikkapysäkin päässä toisistaan.

Keskushallintoyksikön puhelinnumerot säilyvät muutossa ennallaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.