Inarin seurakunnasta on tämän viikon keskiviikon ja torstain aikana eronnut eroakirkosta.fi -palvelun kautta 114 henkilöä. Tämä on noin 2,3 % 4900 hengen seurakunnasta. Mikäli Inarin kaltainen jäsenpako tapahtuisi koko maassa, niin se tarkoittaisi noin 100 000 kirkosta eronnutta. Viime vuonna koko vuoden aikana Inarin seurakunnasta erosi eroakirkosta.fi -palvelun kautta 185 henkilöä.

Suomessa mediaanipalkka on noin 2700 € kuussa. Mediaanipalkan mukaan laskettu Inarin seurakunnan menetys kirkollisverossa tunturipapin erottamisen takia on tähän mennessä jo noin 55 000 € vuodessa.

Inarin seurakunnan jäsenpaossa eroajien ikäprofiili on hyvin poikkeuksellinen. Merkittävin ikäryhmä Inarin eroajista on 40 – 65 -vuotiaat, heidän osuutensa on 48 %. Normaalisti eroaminen keskittyy nuoriin ja nuoriin aikuisiin, jolloin ikäryhmä 18 – 39 vuotta on 69 % kaikista eroajista.

Vakaumusten tasa-arvo ei voi toteutua Suomessa mikäli laki kohtelee uskontoja eriarvoisesti. Eroakirkosta.fi -palvelu ajaa toiminnallaan vakaumusten tasa-arvoa. Palvelu tarjoaa kansalaisille helpon tavan erota kirkosta, jotta valtionkirkon poliittinen kannatus vähenisi pitkällä aikavälillä.

Ylen uutinen: Tunturipapin virka lakkautetaan

http://yle.fi/uutiset/tunturipapin_virka_lakkautetaan/6413821

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.