Pelastusopistolta valmistui perjantaina 14.12.2012 yhteensä 109 uutta tutkinto-opiskelijaa. Opiskelijoilla on takanaan, tutkinnon mukaan, noin 1,5 vuoden opinnot. Joukossa on pelastajan, hätäkeskuspäivystäjän sekä alipäällystön ja palopäällystön koulutusohjelmista valmistuneita. Ensimmäistä kertaa juhlassa kuultiin uusi Pelastajan vala.
Pelastajan vala on laadittu yhteistyössä Pelastusopiston ja Helsingin Pelastuskoulun kanssa, joista Pelastusopisto ehti ottaa sen ensimmäisenä käyttöön.
– Valalla ei ole juridista merkitystä, mutta se on todistuksen jakohetkellä vielä viimeinen muistutus siitä, miksi tätä työtä tehdään, kertoi Pelastusopiston rehtori Mervi Parviainen. Kaikesta tekniikasta, välineistä ja kalustosta huolimatta keskeisenä on ihminen. Pelastajan valan taustalla ovat vahvasti pelastustoimen arvot, inhimillisyys, ammatillisuus ja luotettavuus.
Valmistujaispäivään liittyy paljon perinteitä, kuten aamun aloitus lipunnostolla, yhteinen stipendien jako sekä itse päätapahtuma, valmistujaisjuhla. Tänä vuonna joulukuun valmistujaisjuhlassa oli erityistä värinää, sillä juhla päätti Pelastusopiston 20-vuotisjuhlavuoden. Paikalla oli lähes 500 henkeä.
Pelastusopistolta valmistuu tutkinto-opiskelijoita kahdesti vuodessa.
14.12.2012 valmistuneet tutkinto-opiskelijat koulutusohjelmittain:
  • Pelastajat: 66 hlöä
  • Hätäkeskuspäivystäjät: 21 hlöä
  • Alipäällystö: 20 hlöä
  • Palopäällystö, insinööri (amk): 2 hlöä

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.