Ennakkotiedot poliisin kuluvan vuoden tuloksista osoittavat, että poliisin toiminnan tuloksellisuus on parantunut entisestään. PoliisiylijohtajaMikko Paateron mukaan aiemmat muutokset rakenteissa ovat luoneet edellytykset tuloksellisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

– Ei ole mitään syytä epäillä, ettemme osaisi tehdä oikeita päätöksiä myös jatkossa. Tämänkin uudistuksen jälkeen liikenneturvallisuustyö turvataan, poliisin palvelut ovat saatavilla ja henkilöstö otetaan mukaan uudistukseen sen kaikilla tasoilla, Paatero totesi vastavalmistuneille poliiseille Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella perjantaina 14. joulukuuta.

Paateron mukaan poliisin toimintavalmiusaika kiireellisissä tilanteissa on parantunut keskimäärin lähes minuutilla. Keskiarvo on nyt hieman yli yhdeksän minuuttia.

– Alueelliset erot ovat luonnollisesti suuria, mutta 80 prosentissa kaikista kiireellisistä tehtävistä poliisi on paikalla alle 13 minuutissa.

Väkivaltarikosten selvitysprosentti on ollut kuluvana vuonna yli 80. Nousua on kuusi prosenttiyksikköä. Väkivaltarikollisuus yleisillä paikoilla on vähentynyt yli kymmenellä prosentilla. Rikoshyötyä on saatu haltuun vuoden aikana lähes 40 miljoonaa euroa. Nousua edellisvuoteen on yli kymmenen miljoonaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.