Helsingissä 14.12.2012 kello 10.35 kaksi ulkomaalaista venäjää puhuvaa miestä ryöstivät kymmeniä arvoturkkeja Uudenmaakadun ja Fredrikinkadun kulmassa sijaitsevasta turkisliikkeestä. Toinen miehistä löi naismyyjää nyrkillä päähän, jonka jälkeen he teräaseella uhkaamalla pakottivat naisen lattialle, sitoivat kädet selän taakse ja laittoivat teipin suun eteen hänet. Ryöstäjät toimivat liikkeessä määrätietoisesti ja pakkasivat kasseihinsa kymmeniä arvoturkkeja, joilla on huomattava omaisuusarvo. 

Teon suunnitelmallisuutta kuvaa se, että ryöstäjät olivat mm.12.12.2012 käyneet Turussa turkisliikkeessä. Lisäksi he olivat käyneet ryöstämässään liikkeessä eilen.

Heti sen jälkeen kun ryöstäjät olivat poistuneet liikkeestä, naismyyjän onnistui vapautua siteistä ja huutaa kadulla apua. Ohikulkija pysäytti ryöstäjät, jolloin toinen miehistä löi ohikulkijaa. Miehet jättivät saaliin nujakointipaikalle ja poistuivat paikalta juosten läheisyydessä odottavaan autoonsa ja poistuivat paikalta.

Epäiltyjen tuntomerkit:

Epäilty 1.

          noin 40-50- vuotias

          n. 180 cm

          puhuu venäjää

          Turussa silmälasit päässä

          tumma hattu

Epäilty 2

          iältään hieman epäiltyä 1. nuorempi

          n. 160-165 cm pitä eli huomattavasti tekijää 1 lyhyempi

          puhuu venäjää

Havainnoista pyydetään ilmoittamaan numeroon 040-5535454

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.