Tampereen Messut -konserni kasvoi kannattavasti vuonna 2012

TAMPERE TÄYTTYY UPEISTA TAPAHTUMISTA MYÖS ENSI VUONNA

Tampereen Messut -konsernin vuosi 2012 onnistui erinomaisesti. Konsernin liikevaihto kasvoi 17 prosenttia 9,6 miljoonaan euroon. Liikevoitto tulee olemaan yli miljoona euroa. Tampereen Messut -konserniin kuuluvat Tampereen Messut Oy:n lisäksi omana yksikkönä toimiva Tampereen Kokouspalvelu sekä tytäryhtiöt Finland Events Oy, Finland Restaurants Oy – Finnresta sekä Tavicon Oy. Tampereen Messut Oy järjesti tänä vuonna 18 messutapahtumaa, joihin tutustui kaikkiaan 138 092 messuvierasta. Näytteilleasettajia messuilla oli yhteensä 3260 ja näyttelypinta-alaa 50 977 neliötä. Vuonna 2013 Tampereen Messut Oy järjestää 16 messutapahtumaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Ohjelmassa on muun muassa uusi kansainvälinen kaivosalan messutapahtuma EuroMining 2013. Tampereella toteutetaan ensi vuonna myös lukuisia kongresseja ja seminaareja.

–Koko konsernin toiminta kuluneena vuonna oli kannattavaa. Konserni laajeni jälleen viime kesäkuussa, kun ostimme kansainvälisten ja valtakunnallisten kongressien sekä seminaarien järjestämiseen erikoistuneen Tavicon Oy:n koko osakekannan. Messuvuosi oli myös vilkas ja voimme iloisena todeta, että taloudellisesti haastavat ajat eivät näkyneet Tampereen Messujen toteuttamissa tapahtumissa. Lisäksi messujen kokonaiskävijämäärä kasvoi yli 20 prosenttia ja näytteilleasettajien yhteismäärä yli 15 prosenttia edellisvuodesta. Asiakastyytyväisyyslukumme olivat kävijöiden osalta 93 prosenttia ja näytteilleasettajien osalta 90 prosenttia. Näiden tulosten valossa lähdemme kiitollisin, positiivisin ja innokkain mielin toteuttamaan vuoden 2013 tapahtumia, kertoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.

Tampereen Messut Oy:llä on takana vauhdikas 45-vuotisjuhlavuosi

Tampereen Messut Oy:n perustamisesta tuli tänä vuonna kuluneeksi 45 vuotta. Juhlavuonna järjestettiin 18 messutapahtumaa, joista 13 oli suunnattu kuluttajille ja viisi ammattilaisille. Kevään kuluttajamessuja olivat Asta RakentajaHevoset sekä supermessuviikonlopun muodostaneet PuutarhaKotimaan MatkailumessutTampereen KirjamessutKeräily ja uutuustapahtuma Tampereen Viinimessut. Kuluttajamessutarjonnasta syksyn osalta vastasivat Asta KotiTampereen Taidemessut ja Keräily Syksy sekä Tampere-talossa toteutettu Naisday Tampere, jonka Tampereen Messut Oy järjesti ensimmäisen kerran. Kuluttajamessut huipentuivat marraskuussa Suomen Kädentaitoihin sekä Kivi ja Koru -messuihin. Suomen Kädentaidot -messuilla jaettiin myös historian ensimmäinenTaito-Finlandia-palkinto. Vuoden 2012 ammattimessuja olivat TurvallisuusSecurityTyöhyvinvointiAlihankinta jaNordic Welding Expo.

Ensi vuonna 16 messutapahtumaa – ensimmäiset kansainväliset kaivosmessut ja uusi E-halli

Messuvuoden 2013 aloittaa historian suurin verkkoliiketoiminnan ammattitapahtuma Verkosto, joka muodostuuSähköverkot– ja Tietoverkot-messuista (30.–31.1.). Helmikuussa ovat vuorossa Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa toteutettavat rakentamisen ja asumisen Asta Rakentaja -messut sekä Keräily Kevät(8.–10.2.)Sportec-, Greentec-, Gymtec– ja Fysiotec-messut kokoavat liikuntapaikkojen ja viheralueiden sekä kuntoliikunnan, fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaiset Suomen johtavaan liikunta-alan messutapahtumaan maaliskuussa (14.–15.3.). Suomen suurin hevosalan messutapahtuma Hevoset saa uutta potkua ohjelmasisältöön korkeatasoisesta Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailusta (6.–7.4.). Kevätkauden päättää suuren kiinnostuksen saavuttanut Logistiikka, joka tuo materiaalinkäsittelyn ja logistiikan ammattilaiset Tampereelle toista kertaa (17.–19.4.).

Syyskuussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen valmistuu uusi E-halli, jonka rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Ensisijaisesti tapahtumakäyttöön tuleva halli tuo kaivattua lisätilaa messuille. Lisätietoa E-hallista 13.12.2012 julkaistusta lehdistötiedotteesta: Tampereen Messu- ja Urheilukeskus laajenee: Tapahtumakeskuksen uusi E-halli valmistuu syksyllä 2013

Syksyn aloittaa uusi kansainvälinen kaivosalan ammattimessutapahtuma EuroMining, joka tarjoaa kovassa noususuhdanteessa olevan alan toimijoille odotetun foorumin luoda kontakteja, esitellä uutuuksia ja keskustella tulevaisuuden ratkaisuista (11.–12.9.). Suomen johtavana teollisuuden messutapahtumana paikkansa vakiinnuttaneet kansainväliset Alihankinta-messut juhlivat 25-vuotista taivaltaan (24.–26.9.). Syksy jatkuu suosituilla kuluttajamessuilla. Sisustamisen ja kodin kunnostamisen messutapahtuma Asta Koti sekä Tampereen Taidemessut tuovat iloa lokakuuhun (4.–6.10.), ja marraskuussa pidetään jälleen Euroopan suurimmat käsi- ja taideteollisuusmessut Suomen Kädentaidot (15.–17.11.).

Kokouksia, kongresseja, seminaareja ja muita tapahtumia

Messujen lisäksi vuosi 2013 tuo Tampereen seudulle lukuisia kansainvälisiä ja valtakunnallisia kongresseja, seminaareja, kokouksia ja muita tapahtumia Tampereen Kokouspalvelun ja Tavicon Oy:n toimesta. Finland Events Oy toteuttaa erilaisia yritystapahtumia ja kuluttajatapahtumia. Finnresta tuottaa ravintolapalveluja ja kokouspaketteja kaikille Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen tapahtumajärjestäjille.

Tampereen Kokouspalvelu: www.tampereconference.fi
Tavicon Oy: www.tavicon.fi
Finland Events Oy: www.finlandevents.fi
Finnresta: www.finnresta.fi

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus: www.tesc.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.