Poliisipartio oli pitämässä nopeusratsiaa Keskuskadulla, kun havaitsivat mopoilijan ajavan kovaa vauhtia ratsiapaikan ohi. Partio lähti mopoilijan perään Keskuskatua kohti Teollisuustietä näyttäen mopoilijalle pysähtymismerkkiä.

Teollisuustieltä tultaessa mopo kääntyi vasemmalle kohti Lappeentietä pyörätietä pitkin kiihdyttäen vauhtia. Lappeentielle tultaessa mopo kääntyi jälleen pyörätietä pitkin vasemmalle. Käännöksessä mopon perä irtosi ja mopo lähti melkein kuljettajan hallinnasta.
Mopo jatkoi matkaansa pyörätietä pitkin kohti Saimaantietä reilulla nopeudella useiden risteyksien yli. Mopo ei hiljentänyt vauhtia risteyksiin, eikä näin ollen kyennyt havainnoimaan muuta mahdollista liikennettä.  Lähestyttäessä terveyskeskusta pyörätiellä tuli mopoa vastaan kolme jalankulkijaa koirineen.

Jalankulkijat joutuivat väistämään nopeasti edennyttä mopoa kiireellisesti tien sivuun. Mopo hiljensi hieman vauhtia tässä vaiheessa, mutta ohitti lähietäisyydeltä nopeasti jalankulkijat aiheuttaen vaaraa jalankulkijoille.

Sitkeä poliisipartio tavoitti lopulta mopoilijan pitkin Joutsenon kirkonkylää jatkuneen huiman taka-ajon jälkeen Toivolankorpi nimiseltä tieltä. Kuljettajaksi osoittautui vuonna 1995 syntynyt kortiton joutsenolaisnuorukainen. Taka-ajon aikana mopon nopeus oli parhaimmillaan 115km/h taajama-alueella. Kyydissä hänellä oli koko tapahtuman ajan vuonna 1996 syntynyt nuorukainen. Häntä epäillään liikennerikkomuksesta, koska hän oli humalapäissään luovuttanut mopon kortittomalle kuljettajalle.

Mopon kuljettaja epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikenneturvallisuuden ja törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ajoneuvorikkomuksesta (katsastamattomasta  ja  viritetystä moposta), liikennerikkomuksesta (poliisin pysähtymismerkin noudattamatta jättäminen), etc.  Alkoholilla ei osuutta asiaan kuljettajan osalta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.