Kotkan Karhulan linja-autoasemalla tapahtui 11.12.2012 noin kello 08.10 – 08.20 aikaan poikkeuksellisen raaka väkivallanteko, jota tutkitaan tapon yrityksenä. Väkivallan kohteeksi valikoitui sattumalta kotkalainen vuonna 1957 syntynyt mies. Mies oli ollut odottamassa linja-autoa päästäkseen töihin yhdessä muiden matkustajaksi aikoneiden kanssa.

Poliisi on jatkanut tapahtuman tutkintaan kuulustelemalla tapahtumapaikalla olleita ihmisiä todistajina sekä nyt vangittuna olevaa vantaalaista miestä rikoksesta epäiltynä. Kuluneiden päivien aikana poliisille on muodostunut selkeä käsitys tapahtumien kulusta ja tilanteen etenemisestä linja-autoasemalla. Alkutietojen täsmennyttyä tapausta alettiin tutkia tapon yrityksenä, koska tutkinnassa tuli ilmi seikkoja joiden perusteella nimikkeen vaihto oli perusteltua. Asianomistaja tila on tällä hetkellä vakaa ja hän on toipumaan päin.

Paikalla olleet sivulliset puuttuivat tekoon esimerkillisesti. Muutamat heistä ottivat tekijän kiinni ja estivät näin pahoinpitelyn jatkumisen ja rauhoittivat tilannetta.  Yksi hälytti poliisin paikalle ja ilmoitti siitä kuuluvasti tapahtumapaikalla. Sivullisten toiminta oli esimerkillistä. Poliisi otti kiinni teosta epäillyn vantaalaisen vuonna 1985 syntyneen miehen paikalla olleiden sivullisten aktiivisten toimien ansiosta.

Kymenlaakson käräjäoikeus vangitsi teosta epäillyn vantaalaisen miehen tapon yrityksestä ja on tänään 17.12.2012 määrännyt miehelle suoritettavaksi mielentilatutkimuksen esitutkinnan aikana oikeudenkäymiskaaren 17-luvun 45 § mukaisesti.

Poliisi tiedottaa seuraavan kerran tapauksesta esitutkinnan valmistuttua ja syytteen nostamisen määräpäiväksi on määrätty 7.2.2013.

Aiheesta aiemmin:

Törkeä pahoinpitely Kotkan Karhulan linja-auto asemalla

 

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.