Niiralan kansainvälisellä rajanylityspaikalla on odotettavissa vilkas rajanylitysliikenne joulun ja loppiaisen välisenä aikana. Koko vuoden liikenne on ollut noin 17 prosentin kasvussa ja 1.5 miljoonan rajanylittäjän määrän odotetaan menevän rikki vuoden loppuun mennessä.

Liikenne vilkastuu pääasiassa venäläisten ostosmatkailuun sekä joulun ja uudenvuoden viettoon liittyen. Suomeen saapuvassa liikenteessä vilkkainta lienee heti joulun jälkeen 27.12.2012 alkaen. Toinen ruuhkahuippu ajoittunee yleensä vuoden vaihteen jälkeen 3.?–4.1.2013.

Juhlapäivät eli uudenvuodenpäivä ja loppiainen ovat hiljaisempia, koska kaupat ovat tuolloin kiinni. Rajanylitysliikenne palannee normaaliin tasoonsa perjantaihin 11.1.2013.

Vilkkaimpina aikoina matkustajia kehotetaan varautumaan mahdolliseen jonotukseen sekä Suomeen saapuvassa että Suomesta lähtevässä liikenteessä.

Liikennetilanteesta tiedotetaan radiossa normaaliin tapaan ja rajanylitysliikenteen tilannetta voi tarkkailla myös osoitteessa www.rajaliikenne.fi.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.