Paketin ottivat vastaan Turvakodin ohjaajat Irene Korhonen (kuvassa toinen oikealla), Tuula Koponen (kuvassa oikealla) ja kuvan ”räpsäyttänyt” Päivi Kokkonen. 

Vanhempi konstaapeli Ossi Tuomainen sai jokin aika sitten ajatuksen, että Kuopion kenttätyötä tekevien poliisien kahvikassaan jääneillä rahoilla hankittaisiin joulumieltä Kuopion Turvakodin lapsille. Tuomaisen idea sai varauksetonta kannatusta poliisien keskuudessa  ja myös Who cares ry sekä lelukauppa Partanen osallistuivat joulutempaukseen.

Ossi Tuomainen ja vanhempi konstaapeli Minna Lindroosin veivät maanantaina 17.12.2012 Who cares -välittämisen hengessä ”paketin” perille. Paketti sisälsi Turvakodin lapsille mm. erilaisia pelejä, leluja, liukureita ja heijastimia.

Mikä Turvakoti on? 

Viralliselta nimeltä Turvakoti on Kuopion perhekriisiyksikkö. Perhekriisiyksikkö on lapsiperheiden matalan kynnyksen paikka, johon voi ottaa yhteyttä ympäri vuorokaudenkun lapsesta on huolta, perheenjäsenten suhteet ovat solmussa tai perhe kaipaa neuvoja tilanteessaan tai tukea mielenterveys- tai päihdeasioissa.
Perhekriisikeskuksen ohjaaja Riitta Ahonen painottaa, että aina kannattaa soittaa – mieluummin etupainotteisesti. Hädän ei siis tarvitse olla mitenkään akuutti ja soittaa voi vaikka kysyäkseen neuvoa tai vain keskustellakseen perheen arjen ongelmista.

Yksikkö antaa apua ja tukea fyysisen tai henkisen väkivallan kohteiksi joutuneille tai väkivallan uhan alla oleville lapsiperheille. Yhteyttä voi ottaa myös lapsettomat perheet.
Lapsi tai nuori voi tulla yksikköön myös yksin. Käynnit toteutetaan ajanvarauksella, mutta akuuteissa tapauksissa voi tulla myös suoraan, jos ei ehdi tai ei ole mahdollista soittaa ennakkoon.

Perhekriisiyksikössä työskentelee vuorotyössä kymmenen ohjaajaa sekä yksi laitoshuoltaja. Palvelu on ilmaista ja luottamuksellista. Yksikkö tekee ensiarvoisen tärkeää työtä lasten parhaaksi yhdessä vanhempien ja muiden viranomaisten kanssa.

Jokainen, joka huomaa lapsen tai nuoren olevan avun tarpeessa, voi ottaa yhteyttä sosiaalityöntekijään tai tehdä lastensuojeluilmoituksen. Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä ja sen voi tehdä myös perhekriisiyksikköön.

Ohjaaja Riitta Ahosen mukaan joulut perhekriisikeskuksessa ovat olleet vaihtelevia. Jotkut joulut ovat olleet todella rauhallisia, mutta päinvastaisiakin jouluja on ollut. Perhekriisikeskus palvelee myös jouluna ympäri vuorokauden.

Who cares ry on välittämisen asialla myös facebookissa, käy tykkäämässä

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.