Henkilöliikenne Raja-Jooseppi – Lotta ja Salla – Salla rajanylityspaikoilla lisääntyy merkittävästi ajalla 30.12.2012 – 8.1.2013. Venäjältä Suomeen suuntautuvan rajanylitysliikenteen arvioidaan olevan vilkkainta 2. – 3.1.2013 ja Suomesta Venäjälle 7. – 8.1.2013. Rajanylityspaikat ovat avoinna klo 07.00 – 21.00 Suomen aikaa ja 09.00 – 23.00 Moskovan aikaa. Rajanylitysliikenteen sujuvuuden varmentamiseksi Venäjälle matkustavia henkilöitä pyydetään huomioimaan seuraavat asiat:

Matkustusasiakirjat

Tarkastakaa ennen matkalle lähtöä passi, viisumin, matkustajavakuutuksen sekä ajoneuvo vakuutuksen voimassaolo, huomioikaa myös mukana matkustavien lasten matkustusasiakirjat.

Lääkkeitä koskevan vientikiellon laajentaminen Venäjällä

Matkustajien on varattava reseptit mukaan. Kannattaa varata myös käsikauppalääkkeille, sillä esimerkiksi päänsärkylääkkeissä voi olla Venäjällä vientikiellon piiriin kuuluvia ainesosia.

Ampuma-aseet ja ampumatarvikkeet

Kehotamme matkustajia tarkastamaan, ettei ajoneuvoon ole jäänyt ampuma-aseita tai ampumatarvikkeita. Näiden tahattomastakin viennistä voi aiheutua seuraamuksia Venäjällä. Lisätietoja saa tarvittaessa rajanylityspaikoilta. Varaa rajanylityspaikalle riittävästi aikaa – Ota rajanylityspaikalla tarkastukseen siirtyessäsi kaikki asiakirjat mukaasi!

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi