HSL:n kausilipun käyttäjien ei tarvitse enää ensi vuonna maksaa erillistä yötaksaa. Lippujen hintoihin tulee vuoden vaihteessa vähäisiä korotuksia.

Kausilipuilla voi jatkossa matkustaa myös yötaksan aikana klo 2.00 – 4.30. Muutos tulee voimaan 2. tammikuuta klo 2.00 alkaen. Uudenvuodenyönä noudatetaan siis vielä nykyistä käytäntöä. Tällä hetkellä kausiliput eivät pääsääntöisesti kelpaa yötaksan aikana, vaan myös niitä käyttävien on hankittava yötaksan mukainen kerta- tai arvolippu.

Joukkoliikenteen kanta-asiakkaat voivat siis 2.1. alkaen matkustaa samalla lipulla kellonajasta riippumatta. Muutos myös lisää yöliikenteen sujuvuutta ja kuljettajien turvallisuutta, kun lipunmyynti ja rahan käsittely vähenevät.

Maltillisia korotuksia

Kunnan sisäinen 30 päivän lippu maksaa vuodenvaihteen jälkeen 45,90 euroa, vajaat kaksi euroa enemmän kuin nyt. Seutuliikenteen 30 päivän kausilippu kallistuu 3,70 eurolla ja maksaa ensi vuonna 95,80 euroa.

Sisäiset aikuisten arvoliput kallistuvat 6 sentillä 1,90 euroon ja kuljettajalta ostetut sisäiset kertaliput 10 sentillä 2,80 euroon. Sen sijaan seutuliikenteen kerta- ja arvolippujen hinnat pysyvät ennallaan.

Kaikille myytävät yleiskausiliput ja haltijakohtaiset kausiliput kallistuvat tuntuvasti enemmän kuin HSL-kuntien asukkaille myytävät kausiliput, joita tuetaan verovaroin. Keskimäärin lippujen hinnat nousevat 3,5 prosenttia.

Lippujen hinnoittelu on yhdenmukaista kaikissa HSL-kunnissa. Helsingissä lasten arvo- ja kausiliput ovat olleet halvempia kuin muissa kunnissa, mutta hinnat yhtenäistyvät vuoden alusta. Silloin alennus on kaikissa kunnissa 50 prosenttia aikuisten vastaavista lipuista.

Lippujen hinnat 2013

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.