Maailman suurin toimistotarvikkeiden myyjä Staples teki merkittävän 30 000 dollarin joululahjoituksen Lastenklinikoiden Kummeille. Lahjoitus on osa 2 Million & Change -ohjelmaa, jossa Staplesin henkilökunta pääsee äänestämään suosikkikohdettaan avustusjärjestöjen joukosta. Tänä vuonna lahjoitukset Suomessa kohdistettiin Lastenklinikoiden Kummeille (30 000$) sekä WWF:n Operaatio Merenneitoon (7500$).

Vuodesta 2002 lähtien Staples Foundation on sitoutunut vaikuttamaan positiivisesti paikallisissa yhteisöissä eri puolilla maailmaa. Staples Foundation (www.staplesfoundation.org) tukee maailmanlaajuisesti tuhansia hyväntekeväisyysjärjestöjä ja vaikuttaa myönteisesti yhteisöissä, joissa Staplesin työntekijät elävät ja työskentelevät.

Tämän vuoden 2 Million & Change -ohjelmassa Staplesin työntekijät 25 maassa auttoivat päättämään, mitkä järjestöt saavat Staples Foundationin lahjoittamat ja CAFAmerican kautta jakamat apurahat. Osallistujamaat nimesivät ehdokkaiksi monipuolisen valikoiman järjestöjä koulutus- ja nuorisojärjestöistä yhteisö- ja sosiaalikehitystä tukeviin hyväntekeväisyysjärjestöihin.

Kokonaisuudessaan ohjelman kautta jaetaan 700 000 dollaria hyväntekeväisyysjärjestöille niiden 25 osallistujamaan kesken, joissa Staples International ja Staples Canada ovat edustettuina. Apuraha myönnetään kussakin osallistujamaassa yhdelle voittajaksi äänestetylle hyväntekeväisyysjärjestölle. Apurahan suuruus määräytyy puolestaan kunkin maan työntekijämäärän mukaan. Näin ollen vuonna 2012 Suomi sai lahjoitettavakseen 7500 dollarin apurahan.

Staples Foundation jakoi lisäksi yhteensä 80 000 dollarin apurahan niiden viiden maan kesken, joissa 2 Million & Change -ohjelman osallistumisprosentti oli korkein. Suomessa päästiin tällä kertaa 99,17 % äänestysprosenttiin, jonka ansiosta jaettava lahjoitussumma nousi huikeaksi, ollen peräti 37 500$. Myös viime vuonna Staplesin työntekijät Suomessa äänestivät lahjoituksen Lastenklinikoiden Kummit ry:lle.

Staples on maailman suurin toimistotarvikkeiden myyjä ja luotettu toimistoratkaisujen tarjoaja. Yritys tarjoaa tuotteita, palveluja ja asiantuntemusta toimistotarvikkeissa, kopioinnissa ja tulostuksessa, teknologiassa, työ- ja taukotiloissa sekä kalusteissa. Staples keksi toimistotarvikkeiden megamyymäläkonseptin vuonna 1986, ja sen vuosimyynti on nykyisin 25 miljardia dollaria. Yritys on maailman toiseksi suurin verkkokauppa. Staplesilla on 88 000 työntekijää eri puolilla maailmaa, ja se toimii 26 maassa Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Aasiassa ja Australiassa, joten se on kaikenkokoisten yritysten ja kuluttajien ulottuvilla. Suomessa Staples Finland Oy on toiminut Oy Lindell Ab:na vuodesta 1890 lähtien ja Staples-nimen alla vuodesta 2010 saakka. Staples työllistää Suomessa 120 henkilöä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.