Kuva: Yleismessut värittävät tulevaa messuvuotta

Turun Messukeskus Oy. Turun Messu- ja Kongressikeskuksen järjestämissä messutapahtumissa vieraili kuluneen vuoden aikana noin 110 000 kävijää. Näytteilleasettajia oli noin 1700. Messutapahtumien lisäksi yhtiön tiloissa järjestettiin eri kokoluokan tilaisuuksia, kuten kokouksia ja juhlia. Vuosi sisälsi suuria vuokratapahtumia, kuten Next Step, Winter Dog Show, K-Team Päivät, TurkkuSex sekä Väylät ja Liikenne. Yhteensä tiloissa vieraili noin 220 000 vierasta.

– Kulunut messuvuosi on sujunut kohtuullisen hyvin. Kävijämäärät ja näytteilleasettajakanta on säilynyt totutulla, vakaalla tasolla. Tapahtumat ovat olleet laadullisesti onnistuneita. Harvinainen kävijäennätyskin päästiin rikkomaan, kun Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla ja Turun Ruoka- ja Viinimessuilla vieraili lokakuussa noin 25 000 kävijää, markkinointipäällikkö Jaakko Mäkikalli ynnää yhteen vuoden kulun tyytyväisenä.

– Maailman ”sähköistyminen” näyttää olevan meille selkeä vahvuus. Ihmisillä on tarve kasvotusten kohtaamisiin, uskoo Mäkikalli.

Ensi vuonna Turun Messu- ja Kongressikeskus järjestää 11 messutapahtumaa. Näistä suurin on elokuussa, jolloin nähdään jälleen Suomen suurimmat yleismessut, viisipäiväiset Turun Messut. Messuvuosi alkaa tammikuussa automatkailutapahtumalla nimeltään Caravan Show. Rakentaminen & Sisustaminen –messut täyttävät messuhallit rakentamisteemalla äärimmilleen helmikuun alussa. Rakentaminen & Sisustaminen on vuoden suurimpia tapahtumia, ja mm. messuhallit on jo nyt myyty täyteen näytteilleasettajia. Meri Kutsuu viettää 50-vuotisjuhlaansa maaliskuussa. Maalikuussa on myös Turun Taide- ja Antiikkimessut messut yhdessä Mediapro Messujen järjestämien Kädentaitomessujen kanssa.

Huhtikuun alussa järjestetään uudistunut puutarha-alan messutapahtuma nimeltään Piha & Puutarha yhdessä Perinnekoti-kokonaisuuden kanssa. Naisten viihdetapahtuma Naisday kutsuu naiset messuille huhtikuun puolivälissä.

Elokuun lopun yleismessujen jälkeen Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa jatketaan isoilla messutapahtumilla. Lokakuun alussa nähdään Turun kansainväliset Kirjamessut, Turun Ruoka- ja Viinimessut sekä Tiedemessut. Lokakuussa ovat myös Osaava Nainen –messut sekä messukauden päättävä Turun Venemessut.

– Tulevasta vuodesta on odotettavissa tätä vuotta vilkkaampi, koska messukalenterissa on isoja tapahtumia, Mäkikalli arvioi.

Turun Messu- ja Kongressikeskuksen liiketoimintaan kuuluu tilojen vuokraustoiminta. Messukeskus uudisti ravintolatilansa moderniksi muutama vuosi sitten ja tämän vuoksi mm. juhlatoiminta tiloissa on vilkastunut. Ensi vuonna tiloissa nähdään tuttuun tapaan kokouksia ja erilaisia yritysmaailman tilaisuuksia. Muun muassa kesällä 2013 messukeskuksessa ovat NCT 2013 Pohjoismaiset Karavaanipäivät. Turun Messu- ja Kongressikeskuksen messupalveluyksikkö vuokraa kalusteita ja rakentaa messuja myös muihin kuin messukeskuksessa järjestettäviin tilaisuuksiin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.