Vuoden ruuhkaisin aika rajanylitysliikenteessä on edessä kuluvan vuoden viimeisellä ja tulevan vuoden ensimmäisellä viikolla. Molemmilla viikoilla Kainuun rajavartiosto odottaa Vartiukseen yli 10 000 matkustajaa, tulevan vuoden ensimmäisellä viikolla jopa yli 15 000 matkustajaa. Ruuhkaisimmiksi päiviksi ennakoidaan 4. ja 5.1.2013, jolloin Vartiuksessa rajan voi ylittää päivässä reilusti yli 2000 matkustajaa. Päiväkohtaiset liikennehuiput ajoittunevat aamupäivään ja alkuiltaan.

Rajanylitysliikenne on Vartiuksessa ollut vuoden 2012 aikana noin 8 prosentin ja Kuusamon rajanylityspaikalla noin neljän prosentin kasvussa.

Rajanylitysliikenteen sujuvuuden takaamiseksi sekä turhien odotusaikojen ja jonotusten välttämiseksi niin Suomen kuin Venäjänkin raja-asemilla Var-tiuksessa ja Lytässä rajavartiosto muistuttaa Venäjälle matkaavia EU:n kansalaisia huolehtimaan, että rajanylitykseen vaadittavat matkustusasiakirjat, passi ja Venäjän viisumi, ovat voimassaolevia.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.