Viittomakieliset lastenpalvelut täydentävät nyt Ylen viittomakielistä ohjelmatarjontaa

Pikku Kakkonen tarjoaa uutena palveluna lapsille kuusi Maltti ja Valtti-sarjan jaksoa viitottuna puheena. Jaksot ovat katseltavissa ensin Yle Areenassa ja myöhemmin ne julkaistaan myös Pikku Kakkosen verkkosivuilla.  Palvelun toteuttivat Diakonia-ammattikorkeakoulun viittomakielen tulkkiopiskelijat. Tämä on viittomakielisten lastenpalveluiden avaus, jota on tarkoitus jatkaa ensi keväänä. Viitottua puhetta käyttävät muun muassa kuuroutuneet, huonokuuloiset sekä sisäkorvaistutteen saaneet lapset. 

Eduskunnan viittomakieliset kyselytunnit jatkuvat
Ylen välittämien Eduskunnan kyselytuntien viittomakielen tulkkaus muuttuu säännölliseksi ensi vuoden alusta. Eduskunnan torstaiset kyselytunnit televisioidaan suorina lähetyksinä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Syksyn ajan kestänyt kokeilu sai myönteistä palautetta erityisesti viittomakielisiltä katsojilta. Kyselytuntilähetykset nähdään Yle TV1:ssä aina torstaisin kello 16. Kyselytunnit jatkuvat ensi vuonna 7.2.

Uutiset entiseen tapaan viittomakielellä
Yle TV1 -kanava tarjoaa päivittäin uutiset viittomakielellä. Päivittäisten uutisten lisäksi toimitus tuottaa viikoittaisen Viikko viitottuna-ohjelman, jossa käsitellään ensisijaisesti kuuroihin ja viittomakieleen liittyviä aiheita. Viittomakieliset uutiset ovat osa Yle Uutisten uutistuotantoa. Viittomakielinen kuuro toimittaja rakentaa päivittäisen uutislähetyksen yhteistyössä uutistuottajan kanssa.

Lisäksi Yle näyttää viittomakielelle tai viitotulle puheelle tulkattuja ohjelmia tai kuvan yhteyteen sijoitettuna tulkkiruutuna esimerkiksi vaalikeskustelujen yhteydessä. Myös urheilulähetyksissä on kokeiltu viittomakielistä selostusta verkossa. 

Lisätietoja:
Linkki viitottuihin Maltti ja Valtti -jaksoihin Yle Areenassaareena.yle.fi/tv/1769655
Viittomakieliset uutiset: yle.fi/uutiset/viittomakieliset_uutiset/
Viitotut ohjelmat Yle Areenassa: areena.yle.fi/?q=viittoma&jarjestys=uusin&media=video
Tietoa Ylen tekstityspalveluista: yle.fi/tekniikka/?ID=102&group=102

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.