Kuopion ja Nilsiän kaupungit yhdistyvät vuoden 2013 alussa, ja samalla Kuopio siirtyy asukasluvultaan uusille tuhansille.  Uudessa Kuopiossa on noin 105 000 asukasta.

Liitoksen jälkeen Kuopio-Nilsiä- Tahko-alueesta tulee Suomen oloissa ainutlaatuinen alue, jossa saman kunnan sisällä on yli 100 000 asukkaan monipuolisen elinkeinoelämän ja kansainvälisen yliopiston elävä kaupunki ja yksi maan suurimmista ympärivuotisista matkailukeskuksista.  Lisäksi Kuopiosta tulee maan toiseksi suurin kesämökkikunta Mikkelin jälkeen.

Nopeasti edennyt strateginen kuntaliitos

Nilsiän ja Kuopion kuntaliitos eteni nopeasti. Prosessi käynnistyi vuonna 2011 yhdistymisselvityksellä. Selvityksessä muun muassa todettiin, että yhdistyminen vahvistaisi Kuopion ja Nilsiän alueiden vetovoimaa ja lisäisi elinvoimaa entisestään.

Nilsiän kaupunginvaltuusto päätti yhdistymisestä huhtikuussa 2012 ja Kuopion kaupunginvaltuusto toukokuussa 2012.

Tietoja Kuopiosta 2013: www.kuopio.fi

Tietoja kuntaliitoksen etenemisestä ja päätöksenteosta: nilsia.kuopio.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.