Haminalaisperheen syntymäpäivänumeroista koostuneesta lottorivistä räpsähti joulukuun ensimmäisessä arvonnassa (krs 48/2012) komea täysosuma. Kyseisellä kierroksella jaossa ollut Loton 1,5 miljoonan euron potti jakautui tuolloin kolmeen osaan, jotka matkasivat Haminaan, Ouluun ja Varsinais-Suomeen. Omalla 500 000 euron osuudellaan perhe aikoo hankkia jouluksi lumitöissä helpottavan menopelin sekä lisäpaketteja kuusen alle.

Jokin sai haminalaisen eläkeläismiehen heräämään lauantaina torkuilta juuri ennen Loton arvonnan alkamista. Illan arvonnasta tulikin aikamoinen piristysruiske, sillä lottoarvonnan oikea rivi muodostui numero numerolta perheen syntymäpäivistä; 3, 4, 5, 6, 11, 13 ja 20. Tämä vakiorivi oli ollut eläkeläismiehen, hänen kahden aikuisen lapsen ja vaimon vakiorivinä reilun vuoden, kun täysosuma osui kohdalle.

– Eihän sitä meinannut heti uskoa itsekään, lapsille voittoa piti vakuutella vielä enemmän, naureskelee mies.

Naapurin kanssa voitosta oli puhetta heti seuraavana päivänä. Ilouutinen kantautui nopeasti myös muiden läheisten korviin.

Arvonnan jälkeen netistä on hieman vilkuiltu uutta traktoria lumitöitä helpottamaan, ja joulukuusen alle kerääntyy tänä jouluna lapsenlapsille useampikin paketti. Seuraava matkakin on jo varattu, mutta tyypillisimmät lottovoittajan kulutuskohteet, auto ja asunto, eivät ole vielä olleet näiden voittajien listalla.

– Tuntuu tietysti hyvältä nyt kun voi auttaa ja antaa enemmän. Myös rakkain harrastuksemme, matkustaminen, saa voiton myötä entisestäänkin lisää vauhtia, voittajat kertovat.

Haminalaisilla on ollut hyvä onni ja kaupunkiin on osunut useampikin lottovoitto.

– Mistä sitä tietää vaikka täysosuma osuisi meillekin vielä toistamiseen, perhe myhäilee.

Haminan suurimmat lottovoitot kautta aikojen

Sija Kierros Summa

1. 6/2011 5 000 000 Me

2. 20/2000 n. 2,7 Me

3. 17/2012 1,5 Me

4. 19/1989 n. 530 000 e

5. 48/2012 500 000 e

Lotto on ollut suomalaisten suosikkipeli jo yli neljä vuosikymmentä. Vuonna 2011 jokainen suomalainen lottosi keskimäärin 101 eurolla. Joka viikko Veikkauksen tuotosta jaetaan lähes 10 miljoonaa euroa taiteen, liikunnan, tieteen ja nuorisotyön tekemiseen. Yksi lottorivi ei vielä tee ihmeitä, mutta miljoonat rivit tekevät.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.