Alaikäinen poika ajoi humalassa kaksi autoa ojaan Vähäkankaantiellä Ylivieskassa 24.12.  aamuyöstä puolentoistatunnin välein.
Poliisille tuli ilmoitus, että Vähäkankaantiellä on auto suistunut ojaan ja paikalta on kävellen poistunut kaksi alaikäistä poikaa. Poliisin tullessa tapahtumapaikalle tuli uusi ilmoitus, että auto on suistunut ojaan noin 500 m:n päässä edellisestä kohdasta Vähäkankaantiellä ja paikalla on kaksi henkilöä.
Poliisi löysi jälkimmäisen ulosajopaikan luota koiran avulla metsässä kiventakana piilotelleen 15 -vuotiaan pojan. Toinen 15-vuotias, joka oli toiminut kuljettajana molemmissa ulosajoissa, oli juossut pois paikalta ja löytyi kotoaan. Poika puhalsi poliisin sulontamittariin 0.95 o/oo lukemat.
Pojat kertoivat, että olivat harjoittelemassa ajamista Vähäkankaantiellä, kun auto oli ajautunut liian lähelle oikeanpuoleista ojaa ja oli ollut suistumassa ojaan. Kuljettajan vieressä istunut poika oli tarttunut rattiin ja vääntänyt auton takaisin tielle, jolloin auto oli pyörähtänyt ja suistunut kulkusuunnassa vasemmalle ojaan. Pojat hakivat kuljettajana toimineen pojan kotoa toisen auton ja heillä oli tarkoitus hakea traktori kyydissä olleen pojan kotoa ja hinata ojassa ollut auto ylös. Uuden auton ikkunat olivat kuitenkin niin jäässä, että tämäkin auto suistui ojaan kohta lähdön jälkeen. Kumpaankaan autoon ei tullut näkyviä vaurioita eikä henkilövahinkojakaan tullut.
Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena, liikenneturvalllisuuden vaarantamisena ja kahtena kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.