Jouluinen mysteeri Kuopion elikä mualiman navan piäpolliisiasemalla

Polliisitontut kokkoontuivat työn melskeen keskellä yön syvämmessä joulupuuron syöntiin piäpolliisiasemalle. Perinteisesti puuron sekaan oli laitettu manteli. Maukkaan aterian jälkeen yhdessä totistettiin kattilan olevan tyhjä ja mantelin kadonneen. Vuan kukaan tontuista ei kuitenkaan tunnustanut suaneensa suati syöneensä mantelia. Asiasta piätettiin järjestään kaiken kattava tutkimus. Ensin eppäiltiin keittäjätontun Minnan unohtaneen laittaa mantelin puuroon tai syöneen kuormasta, mutta totistajalausuntojen perusteella voitiin kiistattomasti osoittaa Minna-tontun pistäneen mantelin puuroon. Tämän jälkeen eppäilyt kiäntyivät tonttu Villen suuntaan, sillä Ville-tontun tunnetaan ahmivan puuronsa hyvällä ruokahalulla. Ville-tonttu ei mantelin kohtaloa myöntänyt eikä kiistänyt, joten mantelin kohtalo jäi selvittämättä. Mutta yhesseä piätettiin, että ensi jouluna mantelin tilalle laitetaan kookkospähkinä. Sitä ei Ville-tonttu eikä kukkaan muukaan purematta niele.

Muuten ei polliisialueella mainittavvoo sattuna, joten Kuopion piäpolliisiaseman viitennen kenttäryhmän tontut toivottavat toimittajatontuille ja kaikelle kansalle RAUHALLISTA JA TURVALLISTA JOULUA! ja pitäkee manteleitanne silmällä, niitä kun tuppoo kattoomaan selittämättömästi!


By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.