Kuva: Rantapallo.fi/Kalle Jokinen ja Rantapallo.fi/Mirka Karvonen

Maailmanympärimatkalla oleva suomalaisbussi ei pääse jatkamaan matkaansa Laosista Kiinaan. Kyydissä on noin kolmenkymmenen suomalaisen seurue.

Tällä hetkellä bussi ja sen matkustajat ovat Laosin Luang Prabangissa, josta bussin matkustajineen oli tarkoitus jatkaa Kiinan puolelle ja sieltä edelleen kohti Etelä-Koreaa.

Rajanylityksen hinta 30 000 euroa

Pikavuoro maailman ympäri -projektin tavoitteena on kiertää kaikki maanosat neljän vuoden aikana. Samainen Ajokki Royal -bussi kuljettajineen on käynyt Kiinassa jo kertaallen viime vuoden alussa ollessaan silloin matkalla Suomesta Thaimaahan, joten ongelmat tulivat yllätyksenä myös matkaa vetävälle Jani Laineelle.

– Ajokin ja matkustajien paperit on laitettu yli kolme kuukautta sitten ohjeiden ja aikaisemman kokemuksen perusteella Kiinan yhteyshenkilölle ja viranomaisille, mutta ilmeisesti hallinnollisten muutosten takia Kiinan matkatoimisto ei ole saanut järjestettyä asioita siten, että voisimme täältä Luang Prabangista lähteä tekemään rajanylitystä, kertoo kuljettaja Laine.

Kovalla rahalla asia olisi järjestynyt.

– Lähes 30 000 eurolla asiat olisivat nopeutuneet ja Ajokki saatu mahdollisesti maahan. Tällaisiin toimintatapoihin ei kuitenkaan ole haluttu lähteä mukaan, toteaa Laine.

Matka jatkuu poikkeusjärjestelyin

Pikavuoroseurueen matka jatkuu Kiinan byrokratiakiemuroista huolimatta. Kuljettaja Laine ei jätä Ajokkiaan, vaan ohjaa sen takaisin Thaimaahan sillä aikaa, kun matkustajajoukko suntaa muilla kulkuvälineillä Luang Prabangista Hongkongiin.

Hongkongissa Laine yhyttää joukon jälleen ja loppumatka kohti Kiinan Pekingiä ja Etelä-Korean Busania kuljetaan paikallisella vuokrabussilla tai lentäen ja laivalla alkuperäistä reittisuunnitelmaa noudatellen. Rantapallo-matkailusivuston reportteri Mirka Karvonen kulkee koko matkan ajan seurueen mukana ja raportoi kokemuksista kotiyleisölle Pikavuoro maailman ympäri -blogin välityksellä.

– Muutokset ovat mahdollisia, elleivät jopa todennäköisiä. Asiat kuitenkin aina järjestyvät, sanoo bussinsa kanssa jo yli kymmenen maata kolunnut kuljettaja Laine.

Thaimaahan saavuttuaan Ajokki Royal -bussi laivataan Kanadan Vancouveriin, josta se starttaa maailmanympärimatkansa Pohjois-Amerikan etapille kesällä 2013.

Blogia voi seurata osoitteessa http://www.rantapallo.fi/pikavuoro/
Pikavuoro maailman ympäri Facebookissa: https://www.facebook.com/pikavuoro

Pikavuoro maailman ympäri -blogi on ehdolla Suomalainen Matkailupalkinto – Finnish Travel Award -kilpailussa parhaiden matkablogien kategoriassa. Palkinnot jaetaan Matka 2013 -messuilla tammikuussa.

Suomen suosituin matkailusivusto Rantapallo.fi tarjoaa kaikki matkailijan verkkopalvelut yhdessä osoitteessa: kohdeoppaat, matkavinkit, alan uutiset, keskustelut, matkablogit sekä monipuoliset matkahaut. http://www.rantapallo.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.