Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on valmis seuraamaan tasavallan presidentin ja valtioneuvoston esimerkkiä ja laskemaan kansanedustajien työstään saamaa palkkiota.

“Kokoomuksen eduskuntaryhmä yhtyy näkemykseen siitä, että kansanedustajien on osallistuttava talkoisiin omalta osaltaan. Eduskunnan on näytettävä esimerkkiä, sillä kansantalouden tila vaatii kipeitä ratkaisuja suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi. Tässä tilanteessa päätöksentekijöiden on oltava omalta pieneltä osaltaan mukana tasapainottamassa valtion taloutta. Kokoomuslaiset kansanedustajat ovat ilmaisseet laajasti tukensa tälle ajatukselle “, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo.

Vaikeista ajoista uudenvuodenpuheessaan varoittanut tasavallan presidentti Sauli Niinistö kehotti jokaista miettimään mistä voisi luopua. Hän näytti esimerkkiä esittämällä oman palkkionsa merkittävää leikkaamista. Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma käsitteli asiaa blogissaan ja piti todennäköisenä, että eduskunta seuraa presidentin ja valtioneuvoston esimerkkiä. Ministereiden palkkoja laskettiin aikaisemmin viisi prosenttia hallitusohjelman kirjauksella.
“Asia laitetaan vireille heti ja virallisesti siitä keskustellaan viimeistään helmikuun alussa valtiopäivien alkaessa”, Orpo kertoo.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.