Ulkoministeriö jatkaa vuonna 2013 Suomen edustustoverkon tarkastelua. Muutosten taustalla ovat toimintamäärärahojen leikkaukset ja hallitusohjelman pyrkimys vahvistaa Suomen läsnäoloa alueilla ja maissa, joiden merkitys on kasvussa.

Suomen suurlähetystö Managuassa, Nicaraguassa suljetaan vuoden 2013 loppuun mennessä. Managuan suurlähetystön sulkeminen on seurausta ohjelmayhteistyön painopisteiden muutoksesta Suomen kehitysyhteistyössä. Meksikon suurlähetystöä vahvistetaan korostaen edustuston alueellista vastuuta.

Etelä-Amerikassa huomioidaan Kolumbian taloudellisen merkityksen kasvu. Kolumbian pääkaupunkiin Bogotaan perustetaan yhden virkamiehen yhteystoimisto. Toimisto työskentelee Perun pääkaupungissa Limassa sijaitsevan suurlähetystön alaisuudessa. Suurlähetystö Limassa vastaa koko Andien alueen kansalaispalveluista.

Euroopassa Bratislavan suurlähetystön toimintaprofiilia kohdennetaan uudelleen. Suurlähetystö Bratislavassa, Slovakiassa työskentelee jatkossa väliaikaisen asiainhoitajan johtamana edustustona. Kansalaispalvelut siirretään Wienin suurlähetystön hoidettaviksi.

Hampurin pääkonsulaatti suljetaan 31.8.2013. Pääkonsulaatin sulkemisen jälkeen passipalveluista vastaa kunniakonsulaatin palvelupiste.

Suurlähetystöjen henkilöstöresursseja vahvistetaan Abu Dhabissa, Alger´ssa ja Soulissa.

Suomen ulkomailla olevien, eri ministeriöiden alaisten toimijoiden keskinäistä yhteistyötä tehostetaan. Kaikkiin asemamaihin on koottu Team Finland -verkostot, joiden puheenjohtajina toimivat ulkoministeriön alaiset edustustonpäälliköt. Verkostot ovat valmistelleet vuodelle 2013 yhteiset toimintasuunnitelmansa, joiden laadinnassa ovat olleet mukana suurlähetystöjen ja TEM:n alaisten Finpron ja Tekesin lisäksi Suomen ulkomailla olevat tiede- ja kulttuuri-instituutit.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.