Taidesarjan Voittaja

Lumenveiston Suomen mestaruuskilpailujen voittajat julistettiin sunnuntaina Kemissä. Viikonvaihteen aikana Kemin kävelykeskustassa kilpailtiin kolmen kilpailusarjan paremmuudesta. Kilpailuihin osallistui yhteensä 13 joukkuetta ja noin 30 veistäjää eri puolilta maata. Kilpailun teemana oli pelit.

Soolosarjan voittaja

Soolosarjan voittajaksi julistettiin Kuvansista kilpailuun saapuneen Riitta Matikaisen moniulotteinen teos ”Pallotellen”. Hopealle sijoittui Alpo Siiran ”Lalli Kanadan kaataja”, jota tuomaristo kuvaili joka pojan unelmataklaukseksi,  ja pronssille Tarja Matikaisen  shakkiaineinen ”Pelataanx vai halataanx”.

Toimintasarjan voittaja

Taidesarjan kultamitalin vei Team Icemen Kouvolasta huolitellulla ja teknisesti taidokkaalla teoksella ”Ihan hanurista”. Hopealle sijoittui Team Puun Sielun viimeistelty ”Isokenkästen peli” ja pronssille Ragnarøk-joukkueen klassinen ”Pelit”.

Toimintasarjaan saatiin  leikkiin houkuttelevia veistoksia, joista parhaaksi sekä koekäytössä että taiteelliselta anniltaan valittiin  Maukkulasta  saapuneen Team Harakan ”Äkänen lasku”.  Toisen sijan nappasi Ilottaret ja Ilo –joukkueen “Kukkulankuningas”, ja pronssisijan Luja Dream Teamin ”Kulkupeli”.

Lumiveistokset jäävät esille Kemin talvi-ilmeen piristykseksi, ja ne poistetaan sitä mukaa, kun veistosten kunto niin vaatii. Täikönaukion puistoon rakennetut toimintasarjan työt ovat myös leikkijöiden käytössä. Lumenveiston SM-kilpailun johtaja Seppo Lankinen muistuttaa kuitenkin varovaisuudesta lumiliukumäissä ja –portaissa: ”Toimintasarjan teokset kuluvat käytössä, ja etenkin lumisade muuttaa veistosten pintoja nopeasti. Toivomme veistosten ilahduttavan leikkijöitä, ja vanhempien valvovan lasten leikkejä lumiveistoksissa, ettei vahinkoja satu. Kävelykadulla olevia soolo- ja taidesarjan veistoksia on pikkuväenkin syytä vain katsella.”

Lumenveiston SM-kilpailun tuomaristossa olivat mukana kilpailua hallinnoivan Suomen Ladun toimitusjohtajaEki Karlsson, Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen, Lea Tiihonen-Pellegrino ja Ella Käyhkö Kemin Taidekoulusta. Tuomariston puheenjohtajana toimi Seppo Lankinen. Toimintasarjan teoksia olivat arvioimassa ja testaamassa 7- ja 9-vuotiaat sisarukset Viia ja Jenna Julku .

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.