Adressin löydät osoitteesta: http://www.adressit.com/kansalaisadressi_telakkateollisuuden_turvaamiseksi_suomessa

Raisiolaisen kaupunginvaltuutettu Janne Laulumaan (sd) internetiin perustaman telakka-adressin oli sunnuntai-iltaan mennessä allekirjoittanut runsaat 1?100 ihmistä. Laulumaa perusti kansalaisadressin perjantaina telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa. Kommentin adressiin oli kirjoittanut noin 50 henkilöä.

Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Turun STX:n telakka hävisi Ranskan telakalle kilpailun 2 miljardin euron arvoisista risteilyalusten tilauksista. Hallituksen haluttomuus 50 miljoonan lainan myöntämiselle oli viimeinen niitti tilauksen luisumiselle Ranskaan. Vaarassa on meriteollisuuden piirissä olevat noin 20000 työpaikkaa.

Kyseisen tilauksen menettäminen vaarantaa koko teollisuuden alan jatkon Suomessa. Telakkateollisuuden tulevaisuus on turvattava. Vientiteollisuus tuo Suomeen rahaa, jolla hyvinvointi rahoitetaan. Meriteollisuus on korkean teknologian ala, jossa Suomella on mahdollisuus pärjätä innovaatioilla ja hyvällä osaamisella. Nykyistä ammattitaitoa ei saa päästää pois Suomesta.

Valtion tulee varmistaa telakkateollisuuden tulevaisuus osaomistuksella. Myös yrittäjien pitää lähteä mukaan telakkateollisuuden tukemiseen. On yhdistettävä voimamme yli puoluerajojen tarvittavan liiketalouden, sijoitusluovuuden ja työn osaamisen saamiseksi kasaan. Me allekirjoittaneet uskomme edelleen Suomen telakkateollisuuden olevan maailman paras.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.