Poliisi sai perjantaina 11.1.2013 tiedon internetin keskustelupalstalle ladatusta viestistä, joka oli tulkittavissa koulu-uhkaukseksi. Viesti ei sanamuodoltaan kohdistunut tiettyyn oppilaitokseen, mutta Keskusrikospoliisin tiedustelutoimenpiteiden perusteella uhkauksen oli syytä epäillä koskevan Vaajakosken yläastetta.

Keski-Suomen poliisilaitos ryhtyi kiireellisiin tutkintatoimiin, joiden aikana kuulusteltiin muun muassa kahta jyväskyläläistä nuorta. Samalla poliisi kohotti toimintavalmiuttaan Vaajakosken alueella.

Tutkinnan edetessä varmistui suhteellisen pian, ettei uhkaukseksi tulkittavaa viestiä lähetetty Keski-Suomesta. Uhka ei myöskään kohdistunut keskisuomalaisiin kouluihin. Kertyneiden tietojen perusteella tutkinta kyettiin suuntamaan uudelleen.

Hetkeä myöhemmin poliisi tavoitti pääkaupunkiseudulla 19-vuotiaan helsinkiläisnuoren, joka myönsi lähettäneensä kyseisen viestin. Helsinkiläismies kertoi postittaneensa uhkauksen verkkosivustolle “läpällä”. Poliisi varoittaa, että kaikkiin koulu-uhkauksiksi tulkittaviin viesteihin suhtaudutaan vakavasti. Kyseessä on huono läppä, joita ei ole syytä viljellä.

Kuulusteluihin joutuneilla jyväskyläläisillä nuorilla ei ole verkkoon ladatun viestin kanssa mitään tekemistä. Tapauksen tutkinnasta vastaa jatkossa Helsingin poliisi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.