Invalidiliitto ry jakaa ensimmäisen Raimo Lindberg -palkinnon 75 toimintavuoden kunniaksi keskiviikkona 16.1. Palkinnon avulla halutaan edistää Suomessa tehtävää työtä vammaisten ihmisten elinolojen parantamiseksi. Sillä myös kiitetään tähän asti tehdystä työstä.

Ensimmäisen Raimo Lindberg -palkinnon saajan nimi julkistetaan 16.1. klo 15.00. Palkinnon arvo on 5000 euroa, ja jatkossa se jaetaan kahden vuoden välein aina liiton perustamispäivänä 16. tammikuuta.

Juhlavuonna muistetaan myös Invalidiliiton perustajaa

Invalidiliiton perustajasta Eino K. Kalervosta julkaistaan juhlavuoden kunniaksi elämäkertateos ”Yhdessä omin voimin, Eino K. Kalervon elämä”. Teoksen kirjoittaja, toimittaja ja tietokirjailija Pentti Peltoniemi valottaa kirjassa Kalervon dramaattista tarinaa. Oman vammautumisensa myötä Kalervosta tuli merkittävä suomalaisen invalidihuollon rakentaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja.

Invalidiliitto perustettiin 16. tammikuuta vuonna 1938 ja se nimettiin tuolloin Suomen Siviili- ja Asevelvollisuusinvaliidien Liitoksi. Liiton ensimmäisiä virstanpylväitä olivat vammaisten ihmisten koulutus- ja kuntoutustoiminnan aloittaminen. Merkittävänä saavutuksena voidaan pitää myös vammaisten ihmisten asumisen uudistamista pois laitoksista kohti itsenäisempää asumista.

Invalidiliitolla on ollut keskeinen rooli monissa yhteiskunnallisissa uudistuksissa eri vuosikymmeninä. Esimerkiksi 1940-luvulla se oli mukana Invalidihuoltolain ja 1970-luvulla puolestaan vammaispalvelulain valmistelussa.

Invalidiliiton 75. juhlavuoden teemana on Helppo liikkua. Teeman tarkoituksena on kiinnittää huomiota sekä vammaisten että muiden ihmisten esteettömään liikkumiseen rakennetussa ympäristössä.

Juhlavuoden suojelijoina toimivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio.

Invalidiliitto on fyysisesti vammaisten ihmisten valtakunnallinen vaikuttamisen ja palvelutoiminnan monialajärjestö. Invalidiliitto tekee työtä yhteiskunnassa niin, että toimiva arki mahdollistaa fyysisesti vammaiselle ihmiselle itsenäisen ja hyvän elämän. www.invalidiliitto.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.