Tiistaina 15.1.2013 klo 17.40 ryöstettiin Herttoniemessä osoitteessa Siilitie 6 sijaitseva Siwa-kauppa, Nuori miespuolinen tekijä tuli kauppaan hetkeä aikaisemmin ja ilmeisesti odotteli asiakkaiden vähenemistä kaupassa. Mies siirtyi kassalle, jossa hän otti esiin teräaseen ja vaati suusanallisesti myyjää luovuttamaan rahaa. Teon yhteydessä tekijä sai haltuunsa erittäin vähäisen summan rahaa. Mies pakeni kaupasta Siilitien metroaseman suuntaan.

Tekijä on n. 15-vuotias todennäköisesti somalitaustainen poika, joka oli tapahtuma-aikaan pukeutunut tummiin housuihin ja tummaan hupulliseen talvitakkiin. Päässä tekijällä oli tumma pipo, jossa selvästi erottuva keltainen tai vihreä raita. Jalassa tekijällä oli tummat vapaa-ajankengät, joiden alaosa on valkoinen. Kengissä leveät valkoiset nauhat. Tekijä puhui suomea.

Kaupassa oli tapahtuma-aikaan henkilökunnan lisäksi asiakkaita, mutta kukaan ei loukkaantunut tapahtuman yhteydessä.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä ryöstönä, koska anastuksen yhteydessä  käytetettiin teräasetta väkivallalla uhkaamiseen, Kyseessä on erittäin vakava rikos, jonka minimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Vihjeet tekijän henkilöllisyydestä pyydetään ilmoittamaan Helsingin poliisiin virka-aikana numeroon 0405940037 ja muuna aikana (klo 16 jälkeen) numeroon 0718774080.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.