Karoliina Pitkänen (kuvassa yllä) vietti kesän 2012 Arla Ingmanin markkinointiosastolla Sipoossa.

Arla Ingman tarjoaa tänäkin vuonna kesätyöpaikkoja opiskelijoille. Kesätyöpaikkojen avulla haluamme avata nuorille ovia työelämään. Kesätöissä nuori pystyy soveltamaan oppimaansa tietoa käytännön työtehtävissä ja saa lisämotivaatiota opintojen parissa. Kesätöiden kautta hankittu työkokemus edistää myös työllistymistä valmistumisen jälkeen.

“Opiskelen Turun kauppakorkeakoulussa taloussosiologiaa, markkinointia ja johtamista. Keväällä 2012 tutkintoni oli gradua vaille valmiina. Etsin kesäksi työpaikkaa, jossa pääsisin oppimaan paljon uutta ja toisaalta myös soveltamaan yliopiston luentosaleissa oppimaani. Myös työ kuluttajatuotteiden parissa kiinnostaa minua.

Näin ilmoituksen kesäharjoittelupaikasta Arla Ingmanilla. Jo työhaastattelussa kävi ilmi, että Arla Ingmanilla oli tarjota juuri kaipaamani työtä. Pian haastattelua seurannut puhelinsoitto ja pyyntö tulla töihin Sipooseen tuntuikin lottovoitolta.”

Monipuolisia tehtäviä ja uusia tuttavuuksia
“Kesätyöjaksoni alkoi toukokuun puolivälissä perehdytyksellä. Tutustuin aluksi uusiin työkavereihini, kuulin tulevista työtehtävistäni, elintarvikealasta ja tietysti yrityksestä ja sen toimintatavoista. Uutta informaatiota tuli alussa paljon ja pää oli välillä pyörällä kaikesta uudesta. Asiat alkoivat pian hahmottua ja kytkeytyä toisiinsa. Myös käytävällä vastaantulevat kasvotkin olivat tuttuja.”

“Sain työskennellä kesän aikana monipuolisten tehtävien parissa. Avustin kategoriapäälliköitä heidän projekteissaan ja päivittäisissä tehtävissään. Pääsin osalliseksi niin markkinointisuunnitelman tekemiseen kuin jogurttien tuotekehitystiimiin avuksi.”

“Arla Keittiö –ruoanvalmistustuotteiden pakkausuudistus oli yksi mielenkiinnostavimmista projekteista, joissa olin mukana. Oli mielenkiintoista nähdä, miten tuotesarjan uutta ulkoasua työstettiin ja miten valmiit tuotteet lopulta ilmestyivät kauppojen hyllyille.”

Näköalapaikka myös kansainväliseen markkinointiin
“Tein töitä myös Arla Ingmanin nettisivujen ja sosiaalisen median parissa. Omana projektina minulla oli muun muassa syksyn tuotekuvaston koordinointi. Sain olla tekemisissä mainostoimiston ja painotalon kanssa. Muun markkinointiosaston viettäessä lomaa huolehdin myös siitä, että markkinoinnin juoksevat asiat tulivat hoidettu.”

“Vaikka työni oli markkinointiosastolla, tuli lähes koko Arla Ingmanin henkilöstö varastolta tuotekehitykseen tutuksi. Hyvä ilmapiiri ja iloisesti käytävällä moikkaavat työkaverit tekivät Sipoon konttorista erittäin mukavan työpaikan, jonne oli kiva tulla joka aamu töihin.”

“Kesätyö Arla Ingmanin markkinoinnissa tarjosi näköalapaikan kotimaisen ja kansainvälisen yrityksen markkinointiin ja suomalaiseen elintarviketeollisuuteen. Kokonaisuudessaan uskon oppineeni kesän aikana valtavasti. Koen olevani astetta valmiimpi pian koittavaa työelämään siirtymistä varten. Lisäksi kesätyö selkeytti ajatuksiani siitä, mitä haluan tulevaisuudessa urallani tehdä.”

Markkinoija – moniosaaja
Myös käsitystäni siitä, että markkinoinnissa työskentely vaatii monenlaista osaamista ja ymmärrystä vahvistui Arla Ingmanilla viettämäni kesän aikana. Aion täydentää tutkintoani Aalto-yliopiston monialaisella designjohtamisen sivuainekokonaisuudella. Aloitan myös graduni työstämisen ja jatkan Arla Ingmanilla osa-aikaisesti projektitöiden merkeissä.”

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.