Yksi Suomen suosituimmista ja tunnetuimmista verkkopalveluista, HSL:n Reittiopas, uudistuu tänä keväänä. Testikäytössä olevasta palvelusta löytää pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen reittien lisäksi pysäkkiaikataulut, linjakartat ja liikenteen häiriötiedotteet entistä helpommin.

”Ennen HSL:n Omat lähdöt- ja Poikkeusinfo-palvelut toimivat erillään Reittioppaasta. Nyt ne on tuotu samaan käyttöliittymään. Palveluiden löydettävyyttä haluttiin parantaa ja niiden käyttöä helpottaa”, Reittioppaan kehitystyöstä vastaava projektipäällikköJari Honkonen toteaa.

Jatkossa käyttäjät voivat luoda itselleen Oma Reittiopas -tilin, jonne on mahdollista tallentaa tärkeitä reittejä ja pysäkkejä. Tilille voi myös tilata Poikkeusinfon häiriötiedotteet halutuista linjoista. Lisäksi Reittioppaan uudistus tuo mukanaan parannusta erityisesti reitti- ja linjakarttojen toimintaan.

Vuonna 2001 julkaistun alkuperäisen Reittioppaan toiminta loppuu uudistuksen myötä. ”Reittiopas Classicilla” on ollut joitakin tuhansia käyttäjiä päivässä. ”Sen taustajärjestelmässä ja toimintalogiikassa on ollut eroja verrattuna uusiin versioihin. Lisätyötä tuottavaa rinnakkaista palvelua ei kannata enää ylläpitää.”

Käyttäjät mukana uudistuksessa

Uutta Reittiopasta on pyritty suunnittelemaan käyttäjälähtöisesti: käyttäjien tarpeita on tiedusteltu haastatteluin ja he ovat päässeet testaamaan palvelua sen rakentamisen eri vaiheissa. Palautetta toivotaan nyt testikäytössä olevasta beta-versiosta, jotta mahdolliset ongelmakohdat tulevat esille.

”Toistaiseksi betalla on ollut reilu tuhat käyttäjää päivittäin, kun Reittioppaalla heitä on noin 150 000. Beta-version käyttöön voi huoletta siirtyä. Reitti- ja aikataulutieto on yhtä luotettavaa, ja testaus koskee vain käyttöliittymää. Myös luodut käyttäjätunnukset tulevat säilymään”, Honkonen vakuuttaa.

Lisätietoja:
http://beta.reittiopas.fi/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.