Joulukuussa 2012 työttömyysajan ilmoituksista jo lähes 40 % täytettiin tietokoneilla, älypuhelimilla tai tablettitietokoneilla.

Työttömyysturvan saaja ilmoittaa Kelalle neljän viikon välein, onko hän ollut työttömänä, työssä vai esimerkiksi työharjoittelussa. Kela maksaa työmarkkinatuen tai peruspäivärahan tämän ilmoituksen mukaan, jos maksulle ei ole tiedossa estettä.

Verkkoasioinnin suosio työttömyysajan ilmoituksissa on lisääntynyt koko viime vuoden. Helmikuussa ilmoituksen verkossa täyttäneiden osuus ylitti ensi kertaa 30 %, ja kasvu jatkui sen jälkeen tasaisena. Työttömät asioivat verkossa ahkerimmin Oulussa (44 %), Tampereella (37 %) ja Keski-Suomessa (36 %). Koko maassa työttömyysajan ilmoituksista 39 % tehdään tällä hetkellä verkossa.

Kaikki eivät halua paperilomaketta

Joulukuusta lähtien asiakkaalla on ollut mahdollisuus valita, haluaako hän enää Kelalta paperista työttömyysajan ilmoitusta maksuilmoituksen mukana.

Jo lähes 39 000 asiakasta on ilmoittanut, ettei tarvitse paperilomaketta. Vuodessa tämä tarkoittaa paperin säästöä jo 468 000 tulostettavan lomakkeen verran. Vuosittain Kelaan on lähetetty paperilla lähes 2 miljoonaa työttömyysajan ilmoitusta.

Asiakkaalle verkkoasioinnin porkkana on siinä, että rahat saa tilille nopeammin kuin paperisen lomakkeen täyttämällä ja postittamalla. Verkkoasiointi on turvallista ja vaivatonta. Asiointipalveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla, ja palvelu ilmoittaa, miltä ajalta ilmoitus kulloinkin tehdään. Työttömyysajan ilmoituksen voi halutessaan jatkossakin täyttää paperilla.

Lisätietoja asiakkaalle: 

Verkossa www.kela.fi/tyottomyys
Työttömyysajan tukien palvelunumero 020 692 210 arkisin klo 8–18

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.