Luonnonperintösäätiön perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Pentti Linkola täytti 80 vuotta 7.12.2012. Säätiö juhlisti merkkipäivää keräyksellä, joka tuotti hienon tuloksen: 98 932 euroa.

Pentti Linkolan unelma ikimetsän suojelusta on toteutunut ja elää edelleen vuonna 1995 perustetussa Luonnonperintösäätiössä. Valkoselkätikkatilistä on kasvanut yksityisten kansalaisten ja yhteisöjen lahjoitusvarojen turvin toimiva säätiö.

Ensimmäisen suojelualueensa, Parikkalassa sijaitsevan Akanvaaran, säätiö osti vuonna 2000. Joulun alla 2012 kaupat tehtiin jo 35. alueesta, Uuraisten Metsäpirtistä. Myös suojelualueiden pinta-alaa on onnistuttu vuosien mittaan kasvattamaan esimerkiksi Noormarkun Tapiolassa ja Hämeenlinnan Rengon Keijunmetsässä. Pinta-alaa säätiön alueilla on yhteensä jo yli 620 hehtaaria.

Keräyksen tulos osoittaa, että yksityiset kansalaiset jakavat laajalti Pentti Linkolan unelman ikimetsästä. Se kertoo myös arvostuksesta hänen elämäntyötään kohtaan.

Luonnonperintösäätiö kiittää lämpimästi kaikkia merkkipäiväkeräykseen osallistuneita. Lahjoitustuotot käytetään Pentti Linkolan perintömetsäksi nimettävän suojelumetsän hankintaan.

Luonnonperintösäätiö on perustettu vuonna 1995. Sen päätehtävänä on suojella suomalaista metsäluontoa. Säätiö saa varansa yksityisistä lahjoituksista. Metsänystävillä on mahdollisuus osallistua metsän suojeluun ostamalla palan ikimetsää tai antamalla sellainen lahjaksi vaikkapa merkkipäivänä. Säätiöön voi tulla mukaan myös säännölliseksi kummilahjoittajaksi. www.luonnonperintosaatio.fi

Ikimetsän ystävät tukee Luonnonperintösäätiön työtä muun muassa tiedottamalla ja neuvomalla metsiensuojelussa sekä järjestämällä hoitotalkoita ja retkiä Luonnonperintösäätiön suojelualueille. www.ikimetsanystavat.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.