Vuonna 2013 Lotossa ei ole vielä tullut täysosumia. Huomenna lauantaina pelaajilla on tilaisuus napata historian suurin päävoitto.

Lotossa saatiin vuoden 2012 aikana kaikkiaan 38 täysosumaa. Niiden yhteissumma oli yli 105 miljoonaa euroa. Loton päävoiton suuruus oli keskimäärin runsaat 2,7 miljoonaa euroa.

Se vastaa suomalaisten käsitystä summasta, jolla voisi alkaa viettää joutilasta oleskeluelämää; pankkiiriliike Alexandrian keskiviikkona julkaiseman tutkimuksen ( http://www.slideshare.net/AlexandriaPankkiiriliike/alexandria-pankkiiriliike ) mukaan runsaat kaksi miljoonaa euroa on se summa, jonka saatuaan suomalaiset olisivat valmiit lopettamaan työnteon ja viettämään vastedes mukavaa elämää.

Osa viime vuoden 38 päävoitoista osui isoille porukoille. Pietarsaareen ja Ranualle osuneet 1,5 miljoonan euron lottopotit jakautuivat molemmat kymmeneen osaan. Ranuan voitto-osuudet olivat hieman isommat järjestelmään osuneiden alavoittojen ansiosta.

Kierroksella 14 saatiin mielenkiintoinen joukko voittajia, kun kolmen miljoonan euron potista puolet meni Seinäjoelle ja toinen 1,5 miljoonaa jakautui valmisporukan jäsenille eri puolille Suomea. 153 000 euron voittoja osui peräti seitsemään maakuntaan.

Vain kolmessa maakunnassa – Pirkanmaalla, Kainuussa ja Ahvenanmaalla – jäätiin täysin ilman päävoittoja.

Kaikkien aikojen suurimman lottovoiton uudet ennätyslukemat kirjattiin kierroksella 43, kun helsinkiläinen nettipelaaja kuittasi itselleen huimat 12,2 miljoonaa euroa. Ennen ennätyspottia jahdattiin useaan kertaan uutta ennätystä, mutta neljä kertaa jättipotti meni puoliksi:

kierros potti voitto
2/2012 10,0 milj. euroa 2 x 5,0 milj. euroa (Kemi, 2 x Kerava)
7/2012 11,0 milj. euroa 2 x 5,5 milj. euroa (Mikkeli, Rauma)
26/2012 11,3 milj. euroa 2 x 5,65 milj. euroa (Helsinki, Oulu)
33/2012 12,0 milj. euroa 2 x 6,0 milj. euroa (Forssa, Kiiminki)

Vähintään 5 miljoonan euron voittoja voitettiin viime vuonna kaikkiaan 11 kappaletta.

Huomenna lauantaina (3/2013) Lotossa on tarjolla ennätyssuuri 12,5 miljoonan euron potti.

Lotto on ollut suomalaisten suosikkipeli jo yli neljä vuosikymmentä. Vuonna 2011 jokainen suomalainen lottosi keskimäärin 101 eurolla. Joka viikko Veikkauksen tuotosta jaetaan lähes 10 miljoonaa euroa taiteen, liikunnan, tieteen ja nuorisotyön tekemiseen. Yksi lottorivi ei vielä tee ihmeitä, mutta miljoonat rivit tekevät.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.