MTV3:n 45 minuuttia –ohjelmassa käsiteltiin 16.1. vanhustenhoitoa eräässä eteläsuomalaisessa vanhusten hoivakodissa. Ohjelman mukaan vanhusten hoiva ja kohtelu oli ala-arvoista.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jo aikaisemmin alkanut  selvittää hoivakodin toimintaa ja jatkaa tässä vaiheessa selvitystään sekä ryhtyy selvityksen perusteella tarpeellisiin toimenpiteisiin. Valvira on ollut yhteydessä aluehallintovirastoon, ja seuraa tilannetta.

Palvelujen tuottajalla on ensisijainen vastuu omasta toiminnastaan. Kunnat valvovat itse tuottamiensa palvelujen lisäksi myös yksityisen sosiaalihuollon toimintaa alueellaan.

Valvontaviranomaisista vanhustenhuollon toimintaa valvovat aluehallintovirastot. Valvira valvoo toimintaa mm. silloin, kun kysymyksessä on periaatteellisesti tärkeä ja laajakantoinen asia. Valviran  tehtävänä on myös ohjata aluehallintovirastoja yhdenmukaistamaan lupa-, ohjaus- ja valvontakäytäntöjään.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.