Pohjanmaan hätäkeskus vastaanotti illalla 19.01.2013 noin klo 21.50 aikana useampia ilmoituksia siitä, että kaksi hätärakettia oli nähty Vikarholmenin tienoilla Luodossa. Havainnot aiheuttivat melko mittaavia etsintätoimia jossa osallistui yksiköitä pelastus-,  ja raja-, sekä poliisiviranomaisilta. Etsinnöissä käytettiin auto-, ja moottorikelkkakalustoa. Yhteensä noin 15 henkilö eri viranomaisilta osallistuivat etsintöihin jotka johdettiin Turun meripelastuskeskuksesta. Myös siviilihenkilöitä avittivat viranomaisia etsinnöissä.

Noin klo 23.30 aikana löytyi jäännökset hätäraketeista Vehnäkujan kevyenliikenteen väylästä Vikarholmenista.

Tapahtuma tutkitaan poliisiviranomaisten toimesta perättömänä vaarailmoituksena sillä tekijä/t ovat menettelyllään antaneet perättömän hätäilmoituksen joka on aiheuttanut pelastustoimia. Rikoksen maksimirangaistus on yksi vuosi vankeutta ja tekijä/t voivat myös joutua korvaamaan viranomaisille pelastustoimen johdosta aiheuttamia kustannuksia.

Tietoa tekijöistä voi ilmoittaa Pietarsaaren poliisiasemalle puh. 071 874 6160 tai sähköpostitse osoitteeseen poliisiasema.pietarsaari@poliisi.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.