Tampereen uusi pormestari: Anna-Kaisa Ikonen ( Kuva: Ari Järvelä)

Tampereen kaupunginvaltuusto valitsi kokouksessaan 21.1.2013 kaupungin uudeksi pormestariksi yhteiskuntatieteiden tohtori, kaupunginvaltuutettu Anna-Kaisa Ikosen (kok). Hän oli kokoomuksen ja rkp:n valtuustoryhmän, sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän, vihreiden valtuustoryhmän sekä vasemmistoliiton valtuustoryhmän ehdokas. Valinta oli yksimielinen.

Anna-Kaisa Ikonen on 35-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on viimeksi työskennellyt hallinto- ja kuntaministerin valtiosihteerinä valtiovarainministeriössä (2011-). Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa julkishallinnon konsulttitoimisto Net Effect Oy:n projektijohtajana ja liiketoiminta-alueen vetäjänä (2001- 2003/2004), Pirkanmaan TE-keskuksen (nyk. ELY-keskuksen) kehittämispäällikkönä (2003 – 2009) ja Tampereen kaupungin apulaispormestarina (2009 – 2011).

– Minun tapani johtaa on osallistava ja yhteisöllinen, kuuntelen mielelläni ihmisiä. Pyrin myös luomaan yhteisiä tulevaisuuden visioita. Kutsun mukaan pormestariohjelman toteutukseen kaupungin työntekijät, luottamushenkilöt, kaikki tamperelaiset ja muut toimijat, vetoaa uusi pormestari.

Anna-Kaisa Ikosen ja neljän valtuustoryhmän yhteisen pormestariohjelman nimi on ”Uusi Tampere, tervetuloa”.

– Ohjelmassa näkyy vahvasti taloudellisen, sosiaalisen ja ekologisen kestävyyden periaate ja katse on luotu pitkälle tulevaan yli valtuustokauden. Rohkea kaupunki investoi ja kehittää kaupunkirakennettaan kokonaisvaltaisesti. Myös pitkän aikavälin hyvinvointiin panostetaan siirtämällä toiminnan painopistettä hyvinvoinnin edistämiseen, ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen puuttumiseen, sanoo pormestari Ikonen.

Anna-Kaisa Ikosella on myös monia merkittäviä luottamustehtäviä. Tampereen kaupunginvaltuutettuna Ikonen on ollut vuodesta 2009 ja toiminut sekä ikäihmisten palvelujen lautakunnan että terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan puheenjohtajana apulaispormestarina ollessaan sekä kaupunginhallituksen jäsenenä (2012).

Pirkanmaan maakuntavaltuutettuna hän on toiminut vuosina 2009 – 2012. NNKY:n Maailmanliiton (World YWCA) ihmisoikeustyötä tekevässä naisten järjestössä Ikonen on toiminut järjestön hallituksen jäsenenä varapresidenttinä ja hallintokomitean puheenjohtajana (2007- 2011 ja hallintokomitean puheenjohtajana (2007 – 2011). Ikonen on myös Tampereen yliopiston terveystieteiden yksikön johtokunnan jäsen ja Finnmedi Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.