Kajaanissa 9.1.2013 vanhuksen asuntoon luvatta tunkeutunut ja kotisairaanhoitopalveluja tarjonnut henkilö on selvinnyt.

Kajaanilainen vuonna 1985 syntynyt terveydenhuollon ammattilainen on tunnustanut käyneensä kaksi eri kertaa 9.1.2013 Kankurintiellä sijaitsevan vanhuksen asunnossa tarkoituksena ottaa vanhukselta tämän lääkkeitä.
Poliisin kuulustelemalla naisella on ollut tarkoituksena hankkia omaan käyttöönsä vanhuksella olleita huumaavia lääkkeitä.  9.1.13 aamupäivän käynnin aikana oli vanhuksen tytär ollut paikalla ja yritys oli kilpistynyt tähän. Nainen tuli saman vanhuksen asuntoon uudelleen myöhemmin päivällä työaikansa päätyttyä.
Kuulusteluissaan nainen on tunnustanut käsitelleensä vanhuksen lääkkeitä päiväkäyntinsä aikana. Lääkkeitä hän ei kuitenkaan ole ilmoituksensa mukaan ottanut vanhukselta.

Epäilty nainen on työskennellyt tekoaikaan kotipalvelussa ja on Valviran rekisterissä oleva terveydenhuollon ammattilainen.

Poliisi selvittelee sitä, onko nainen syyllistynyt varkauden yritykseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Lain mukaan henkilö syyllistyy huumausaineen käyttörikokseen, jos hän yrittää hankkia omaan käyttöönsä vähäisen määrän huumausainetta. Huumaavien lääkkeiden hallussapito ja käyttö ilman henkilökohtaista reseptiä on rangaistavaa.

Poliisi selvitti epäillyn henkilöllisyyden omilla tutkimuksillaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.