Päijät-Hämeen poliisi tiedotti viime perjantaina 18.1.2013 Virve Backmanin henkirikokseen liittyen, että useista aiemmin kiinniotetuista henkilöistä on edelleen kolme henkilöä pidätettynä. Viime viikonlopun aikana kaksi näistä epäillyistä vapautettiin, yksi mies ja yksi nainen. Vapautettujen henkilöiden osaksi ei saatu sellaista näyttöä, jotta heidän vangitseminen olisi tullut kyseeseen. Esitutkinnassa tutkitaan kuitenkin edelleen vapautettujenkin henkilöiden osuutta tekoon. Tuota kolmatta henkilöä poliisi vaati tänään aamulla Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa vangittavaksi Backmanin taposta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta todennäköisin syin epäiltynä. Käräjäoikeus vangitsi epäillyn, lahtelaisen noin 40 -vuotiaan miehen.

Poliisi on edistynyt asian tutkinnassa ja henkirikoksen tekopaikaksi ja -ajaksi on varmistunut Backmanin naapurustossa sijaitseva yksityisasunto yöllä 3-4.1.2013

Perjantaina maastosta löydettyä naisen ruumista ei vielä ole varmuudella tunnistettu, mutta ei ole mitään syytä epäillä, etteikö vainaja olisi Virve Backman. Käräjäoikeudessa vangittu mies näytti poliisille ruumiin sijaintipaikan. Ruumis oli haudattu lumeen ja ilman epäillyn omaa kertomusta ruumiin sijaintipaikasta, ei vainajaa todennäköisesti olisi löydetty ennen kevättä.

Vainajalle tehdään ruumiinavaus tulevana tiistaina, jolloin varmistunee kuolinsyy sekä vainajan henkilöllisyys.

Aiheesta aiemmin:

Päijät-Hämeen poliisilaitos: Kadonneen Virve Backmanin tapaus

Lahti: kadonneen Virve Backmanin tapausessa epäillään henkirikosta

Lahdessa kadonnut henkilö Virve Backman

 

 

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.