Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen on valinnut esikuntansa jäsenet. Esikunta toimii pormestarin lähimpänä tukijoukkona kaikissa pormestarin tehtävissä tulevan nelivuotiskauden aikana.

Yhteysjohtajaksi valittiin vs. tilaajapäällikkö Tuija Mannila. Hän on aikaisemmin vastannut osaamis- ja elinkeinopalvelujen järjestämisestä. Yhteysjohtajan tehtävän rinnalla hän toimii kaupunkikehitysryhmässä elinkeino- ja innovaatiopolitiikan strategisissa kehittämistehtävissä. Koulutukseltaan Mannila on sähkövoimatekniikan diplomi-insinööri.

Erityisavustajan tehtävässä jatkaa Pauli Välimäki, joka toimi myös edellisen pormestari Timo P. Niemisen avustajana. Erityisavustajan tehtävän rinnalla hän toimii myös ECO2-Ekotehokas Tampere –projektin johtajana. Välimäki on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri.

Toisena erityisavustajana aloittaa tietokirjailija ja toimittaja Mikko Närhi, joka on aiemmin työskennellyt markkinointialan yrityksen toimitusjohtajana. Närhi on toiminut myös monien lehtien päätoimittajana ja kulttuurialan tuottajana sekä Tampereen kaupungin keskustahanke Centren johtajana vuosina 1998 – 2002.

Pormestarin sihteerinä jatkaa Ritva Vakkuri, joka on toiminut sekä kaupunginjohtaja Jarmo Rantasen että pormestari Timo P. Niemisen sihteerinä.

Esikuntaan kuuluu neljä henkilöä aiemman kolmen sijasta, silti esikunnan palkkakustannukset eivät kasva, koska kaksi esikunnan jäsentä tekevät myös muita konsernihallinnon tehtäviä.

– Haluan koordinoida kaupungin strategista kehittämistä entistä vahvemmin ja siksi olen valinnut esikuntaani kolme henkilöä, jotka ottavat samalla vastuuta myös strategisista tavoitteista. Esikunnan jäsenten lisäksi vastuuta jaetaan konsernihallinnon sisällä, jotta pormestariohjelman ja kaupunkistrategian toteuttamisen pohjaksi saadaan entistä laajempi yhteistyö, sanoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

– Tänä keväänä alkaa uuden kaupunkistrategian valmistelu. Se tehdään laajalla yhteistyöllä, johon myös kaupunkilaiset ja muut sidosryhmät halutaan mukaan. Valmistelu aloitetaan laajalla kyselyllä jo tällä viikolla.

Teksti: Pauli Välimäki

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.