Suomen ainoa ruutitehdas lopetusuhan alla, liitot ja henkilöstö vetoavat valtiovaltaan.

Laukaan Vihtavuoressa toimivan EURENCO Vihtavuori Oy:n työntekijät, toimihenkilöt ja ylemmät toimihenkilöt ovat marssineet ulos työpaikaltaan maanantai-iltana 21.1.2013 kello 22.00. Protesti kestää vuorokauden. Tehtaalla valmistetaan ruuteja sotilas- ja siviilikäyttöön ja siellä työskentelee runsaat sata henkilöä.

Ulosmarssilla henkilöstö haluaa kiinnittää huomiota tehtaan tulevaisuuteen, joka on vakavasti uhattuna. Nykyinen ranskalainen omistaja EURENCO on ilmoittanut lopettavansa tuotannon, ellei uutta omistajaa löydetä.

Tehdas on Suomen ainoa ruutitehdas. Sen tuotannon loppuminen aiheuttaisi kansallisen puolustus- ja huoltovarmuuden heikkenemistä ja sen lisäksi alueellisesti merkittäviä työllisyysvaikutuksia ja huomattavia vientitulojen menetyksiä.

Tehtaan henkilöstön sekä heitä edustavien ammattiliittojen edustajat tapaavat tiistaina Helsingissä valtiovallan edustajia. Henkilöstön mielestä valtiovallan on tehtävä kaikkensa kotimaisen ruutituotannon jatkumiseksi ja Vihtavuoren tehtaan toiminnan turvaamiseksi. Tämä voi tapahtua tukemalla eri keinoin soveltuvien omistusjärjestelyiden syntymistä tai niiden vaatimia rahoitusjärjestelyjä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.