Pääministeri Jyrki Katainen

Pääministeri Jyrki Katainen matkustaa perjantaina 25. tammikuuta Chileen ja osallistuu 26.-27. tammikuuta Santiagossa pidettävään EU:n sekä Latinalaisen Amerikan ja Karibian maiden huippukokoukseen (EU-CELAC-huippukokous). Huippukokouksen jälkeen pääministeri Kataisen ohjelmassa on kahdenvälinen Suomi-Chile-vierailu ja siihen sisältyvä Team Finland -matka yritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämiseksi. Vierailun tavoitteena on maiden kahdenvälisten ja kaupallisten suhteiden tiivistäminen sekä Suomen maineen vahvistaminen Chilessä vetovoimaisena ja innovatiivisena maana.

Pääministeri Katainen tapaa Chilen presidentti Sebastián Piñeran, Chilen hallituksen ministereitä sekä Chilen talouselämän johtoa. Vierailuun osallistuu myös Finpron kokoama 23 suomalaisesta yrityksestä ja muusta toimijasta koostuva yritysvaltuuskunta (lista yrityksistä jäljessä). Edustettuna on muun muassa kaivos-, energia-, hyvinvointi-, tietoliikenne- ja metsäalan yrityksiä.

Pääministeri Katainen vaihtaa presidentti Piñeran kanssa näkemyksiä sekä kahdenvälisistä että kansainvälisistä aiheista. Katainen tapaa vierailullaan lisäksi Chilen talousministeri Pablo Longueiran, energiaministeri Jorge Bunsterin, liikenne- ja viestintäministeri Pedro Errázurizin ja puolustusministeri Rodrigo Hinzpeterin. Maidemme välisen monipuolisen yhteistyön kehittämistä käsitellään muun muassa kaivos-, energia- ja tietoliikenneaiheisissa seminaareissa. Pääministeri Katainen pitää lisäksi Chilen Katolisella yliopistolla puheen Euroopan taloustilanteesta.

EU-CELAC-huippukokouksen teemana on Kestävän kehityksen liitto – sosiaalisesti ja ympäristöystävällisesti kestävien investointien edistäminen (Alliance for Sustainable Development: Promoting Investments of Social and Environmental Quality). EU on Latinalaisen Amerikan ja Karibian tärkeä yhteistyö- ja kauppakumppani sekä Latinalaisen Amerikan suurin kehitysavun antaja. Kumppanuuden tavoitteena on hyvän hallinnon ja demokratian vahvistaminen, ihmisoikeuksien suojeleminen ja kunnioittaminen sekä kestävän kehityksen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäminen. Suomen tavoitteena huippukokouksessa on erityisesti edistää mahdollisimman vapaata kauppaa EU:n ja Latinalaisen Amerikan ja Karibian kanssa sekä syventää EU:n dialogia näiden alueiden kanssa.

Matkalle osallistuvat yritykset: Andritz Chile Ltda., Arctic Drilling Company Oy Ltd, AW-Energy Oy, Cathodex Oy, Commit; Oy, Comptel Corporation, Finnvera, Forest Center E.I.R.L., Metso Mining and Construction, Movet Oy, Nokia Siemens Networks, Normet Chile Ltda, Oilon Oy, Outotec Oyj, Portalify Ltd., Pöyry Technologia Ltd., Pöyry Finland Oy, Raute Corporation, Spinverse Oy / Tekes Green Mining Program, STX Finland Oy, Sulzer Bombas Chile Ltda, Wärtsilä Chile Ltda. sekä Åbo Akademi

Lisää aiheesta:

Lisätietoa huippukokouksesta Chilen hallituksen verkkosivulta:

http://www.gob.cl/cumbres

Lisätietoa Team Finlandista:

http://vnk.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=366268

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.