Keski-Suomen poliisin tietoon on tullut lukuisia tapauksia, joissa yksityishenkilöiltä yritetään huijata rahaa pikavippejä apuna käyttäen. Ensimmäinen merkki huijausyrityksestä on, että huijattava saa viestin, jossa pikavippejä myöntävä yhtiö ilmoittaa toimittaneensa lainatun summan erehdyksessä väärän henkilön tilille. Samalla henkilöä pyydetään palauttamaan virheen johdosta saamansa summa viestissä mainittuun tilinumeroon.

Todellisuudessa viestiä ei ole lähettänyt pikavippiyhtiö, vaan rikollinen, joka on ottanut aidon pikavipin huijattavan henkilön henkilötiedoilla. Liioin tilinumero, jolle summa pyydetään palauttamaan, ei ole pikavippiyhtiön, vaan rikoksentekijän tai hänen rikoskumppaninsa tili. Niinpä rikoksen kohteeksi joutunut henkilö ei tosiasiassa onnistu palauttamaan summaa pikavippiyhtiölle, vaan lähettää sen rikoksen tekijälle.

Varoituksen sana poliisilta: jos saat pikavippiyhtiöltä tekstiviestin tai sähköpostia, jossa pyydetään palauttamaan väärälle tilille maksettu summa, ota yhteyttä kyseiseen yhtiöön ennen maksamista. Petollisia ”takaisinmaksupyyntöjä” on ilmoitettu poliisille toistasataa. Keski-Suomessa näitä on vastaanotettu kymmenkunta. Toistaiseksi tekotavalla huijatut summat ovat vaihdelleet noin 400 euron ja 1000 euron välillä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.