Rajavartiolaitos paljasti keskiviikkoaamuna 23.1.2013 Helsinki-Vantaan lentoasemalla Singaporesta saapuneiden lentomatkustajien joukosta kolme henkilöä, jotka olivat käyttäneet matkustusasiakirjoinaan väärennettyjä Ranskan passeja.

Henkilöt olivat kertomansa mukaan lähteneet alun perin Afganistanista tarkoituksenaan matkustaa laittomasti Pakistanin, Thaimaan ja Singaporen kautta Suomeen. Matkat ja väärät Ranskan passit oli järjestetty heille muiden henkilöiden toimesta.

Tapaukseen liittyvien rikosepäilyjen selvittäminen laittoman maahantulon järjestämisen, väärennysten ja valtionrajarikosten osalta on meneillään Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikössä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.